Cozi uriașe la serviciul de permise din Pitești. Oamenii s-au înghesuit în această dimineață. Prefect: Ne gândim să închidem acest serviciu

3 luni in urmă 1


Cozi uriașe, luni dimineața, la mai multe instituții din Pitești. Oamenii s-au înghesuit la Serviciul de Permise Auto, nu au respectat distanțarea socială și au stat unii în alții. O situație similară a avut loc și la sediul Direcției de Taxe şi Impozite Locale. Prefectul Emanuel Soare a declarat la Digi 24 că oamenii vin mult mai devreme față de programare și spune că dacă astfel de situații se vor repeta va închide serviciul.


În această dimineaţă, noul sediu al Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale din Piteşti, de la Casa Cărții, a fost  luat cu asalt. Oamenii au venit pentru taxa de salubrizare, fie pentru plată, potrivit Ziarul Argeșul.


Aglomerație a fost și la Serviciul de Permise Auto, oamenii au venit să-și reînnoiască actele sau să dea probele pentru obținerea permisului.


„Există o cerere foarte mare pentru aceste servicii, cea mai mare problemă pe care noi o avem și este veche este lipsa de personal. Avem personal foarte puțin, cererile sunt foarte mari. În fiecare ne zi ne luptăm pentru a convinge oamenii care vin în fața serviciului să păstreze distanța și să-și aștepte programare. Noi avem o programare bine pusă la punct, însă oamenii vin de dimineață și nu vor să plece de acolo. Noi suntem în fiecare zi acolo, incusiv cu jandarmi”,a  declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș la Digi 24.


Cozi la Permise în Pitești sursa foto: Ziarul Argeșul Cozi la Permise în Pitești sursa foto: Ziarul Argeșul Cozi la Permise în Pitești sursa foto: Ziarul Argeșul Cozi la Permise în Pitești sursa foto: Ziarul Argeșul

În județul Argeș, duminică, au fost raportate 312 cazuri noi, iar rata de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 4,83. Autoritățile spun că „sunt într-o luptă permanentă” pentru a evita aglomerația.


„Sunt aproximativ 400 de persoane care vin în cursul unei zile care vin pentru diferite servicii. Nici spațiul de acolo nu permite realizarea de servicii de calitate, este o problemă care este de mulți ani aici. În acestă perioadă oamenii se tem că se vor impune măsuri de carantinare, iar aceste servicii vor înceta. Lucrul acesta se întâmplă și la Primărie. Suntem în situația în care ne gândim, dacă oamenii nu vor respecta distanța cât stau acolo să închidem acest serviciu pentru perioada următoare”, a mai explicat prefectul.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă