Cozi la mai multe centre de vaccinare din București, după ce dozele Pfizer nu au fost aduse la timp. Cadru medical, pe grup intern de WhatsApp: „Se mai știe ceva de doze?”

2 luni in urmă 5


Coadă la mai multe centre de vaccinare cu Pfizer din București, după ce nu au fost livrate dozele de vaccin pentru programările de la zi. Cadrele medicale întreabă pe grupul de WhatsApp când se va remedia situația, având în vedere că oamenii așteaptă la coadă. Reprezentanții Comitetului de Vaccinare recunosc situația, dar spun că ea s-a rezolvat între timp.


Zeci de oameni au stat luni la coadă la centrele de vaccinare de la Grand Arena și de la Palatul Copiilor, după ce dozele de vaccin așteptate de cadrele medicale nu au mai sosit. Același lucru s-a întâmplat și la Romexpo, unde coadă era mai mare.


Situația a fost semnalată de cadrele medicale încă de dimineață, pe grupul intern de Whatsapp folosit de cei din centrele Pfizer.


La ora 9.30, cadrele medicale au semnalat că nu mai au vaccin.


„O să rămânem fără doze de Pfizer cam în 2 ore”, a scris unul. „Și noi rămânem fără doze, mai avem 32 de doze”, completează altul. Răspunsul de la DSP a venit la ora 11.00: „Vor veni, dar trebuie să vorbiți un pic cu oamenii să aibă răbdare”Câteva ore mai târziu, cadrele medicale semnalează că pacienții așteaptă de câteva ore deja. „Se mai știe ceva de doze?”, spune unul, la ora 14.06. Altul spune că sunt pacienți care așteaptă deja de 2 ore.


Este din ce în ce mai greu să îi temperăm pe oamenii de afară! Doresc un răspuns clar! La noi se așteaptă de la ora 11!

Cadru medical, pe grup intern de WhatsApp:

CNCAV: Au existat întârzieri, s-a rezolvat


Reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) recunosc situația, dar spun că ea s-a rezolvat.


„Din informațiile pe care le avem, la acest moment situatia s-a remediat. Au existat intarzieri, condiționate de dinamica și de volumul solicitărilor in ceea ce privește alocarea cantităților de vaccin către centrele de vaccinare. Menționam faptul ca distribuirea dozelor de vaccin trebuie sa se realizeze cu respectarea procedurilor specifice lanțului de frig”, afirmă reprezentanții CNCAV.


„Activitatea personalui vaccinator este una continuă și susținută. Înțelegem disconfortul generat in rândul beneficiarilor, le mulțumim pentru decizia de a se imuniza și ii asiguram ca procesul de vaccinare va continua in condiții optime. Apelăm la înțelegere din partea celor care doresc să se vaccineze, întrucât pot exista și astfel de momente, punctuale, de ordin administrativ”, adaugă aceștia.


O nouă tranșă de vaccinuri a sosit la București


Luni, o nouă tranșă de peste 345.000 vaccinuri de la Pfizer a ajuns pe Aeroportul Otopeni.


Acestea urmează să fie distribuite astfel:


Centrul Național de Stocare București: 113.490 doze Centrul Regional de Depozitare Brașov: 46.800 doze Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze Centrul Regional de Depozitare Constanța: 39.780 doze Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă