Cozi infernale și îmbulzeală la telescaun în Poiana Brașov: Mii de turiști au așteptat ore în șir pentru a urca de câteva ori pe munte

1 lună in urmă 56

Joi la prânz, la staţia de îmbarcare Telescaunul Lupului din Masivul Postăvaru, mii de oameni formaseră o codă care se întindea pe aproape 200 de metri.

În staţiunile de pe Valea Prahovei nu este zăpadă, iar pe Platoul Bucegilor joi a bătut vântul şi nu s-a putut schia. Astfel că pasionaţii sporturilor de iarnă s-au orientat toţi spre Poiana Brașov şi astfel s-a ajuns la timpi de așteptare de peste o oră, la telescaun. Unii dintre schiori au urcat de mai multe ori, astfel că au așteptat chiar și 3-4 ore la coadă.

Administratorii domeniului schiabil s-au străduit să facă ordine şi i-au îndemnat pe oameni să poarte neapărat măşti de protecţie, mai ales că producătorii de echipamente au scos pe piaţa accesorii cu filtre anti-COVID. Chiar și asa, unii dintre turiști așteptau la coadă fără mască pe față și fără a păstra distanța recomandată față de ceilalți schiori.

Și salvamontiştii şi jandarmii montani au patrulat încontinuu şi i-au îndemnat pe schiori să păstreze pe cât posibil distanța şi să se protejeze purtând mască și ținând cont de toate măsurile de siguranță.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă