Cozi în fața băncilor din Kabul, redeschise pentru prima oară de când talibanii au preluat puterea

1 lună in urmă 14

Băncile din capitala afgană s-au redeschis pentru prima dată de la 15 august, data preluarea puterii de către talibani, însă, potrivit BBC, oamenii au dificultăți în accesarea economiilor lor.

Kabul Bank a început să deservească clienții, dar nu emite sume mari de bani.

Și, deși alte bănci sunt deschise, acestea nu permit retrageri din cauza lipsei de numerar de la banca centrală a Afganistanului.

Închiderea băncilor a agravat și alte probleme în Kabul în ultimele săptămâni, în așa fel încât prețul alimentelor de bază a crescut.

Compania de transfer Western Union – care permite clienților să primească bani din străinătate – și-a suspendat serviciile în urmă cu o săptămână.

Talibanii fac ordine la coadă cu nuiaua

Potrivit unor informații care circulă pe rețelele sociale și au fost preluate și de BBC, talibanii folosesc nuiele pentru a asigura ordinea la cozile din fața băncilor.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/Banks?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Banks</a> open in <a href="https://twitter.com/hashtag/Kabul?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Kabul</a> today after more than ten days. <a href="https://twitter.com/hashtag/Taliban?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#Taliban</a> lining people up with sticks. <a href="https://t.co/ZyEnSOvNar">pic.twitter.com/ZyEnSOvNar</a></p>&mdash; Obaidullah Baheer (@ObaidullaBaheer) <a href="https://twitter.com/ObaidullaBaheer/status/1430457778909421574?ref_src=twsrc%5Etfw">August 25, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă