Covidul revine în forţă în vestul Europei, Germania a bătut azi recordul de cazuri zilnice pe 2021. „Iarna devine iar problematică”

3 săptămâni in urmă 15

Precedentul record data din 18 decembrie 2020, când au fost raportate 33.777 de cazuri noi de infectare în Germania, transmite AP.

În total, mai mult de 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu noul coronavirus de la debutul epidemiei de COVID-19 în Germania, ţară lovită acum de un al patrulea val ‘masiv’, care, potrivit guvernului, îi afectează mai ales pe cei nevaccinaţi.

În ultimele şapte zile, media de cazuri noi a fost de 19.702, un nivel care nu mai fusese atins de la sfârşitul lunii aprilie. Recordul absolut de cazuri pe şapte zile, 22.524, a fost consemnat în săptămâna 16-22 decembrie 2020.

Potrivit RKI, în ultimele 24 de ore, numărul deceselor asociate COVID-19 a fost de 165, ceea ce ridică bilanţul total la 96.192. Joi, rata de incidenţă a ajuns la 154,4, cu cifre maxime în landurile estice Saxonia (336,4) şi Turingia (357,4).

„Situaţia este gravă”, a comentat la postul public ZDF Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel. „Constatăm deja o presiune masivă (în spitalele) din Turingia şi Saxonia”, a adăugat Braun, medic de formaţie. El i-a îndemnat pe germani la prudenţă şi „să înţeleagă că iarna va fi, din nefericire, din nou problematică”.

Ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, şi omologii săi la nivelul landurilor se reunesc joi şi vineri la Lindau, unde ar putea decide noi restricţii.

Citeşte şi Germania, nemulţumită de rata de vaccinare de 67%. „Este insuficient, în prezent ne confruntăm cu o pandemie a nevaccinaţilor”

Noul val de epidemie se extinde însă în Germania într-un context politic complicat, cu un guvern redus de la ultimele alegeri legislative la gestionarea treburilor curente, în aşteptarea finalizării negocierilor pentru formarea unei noi coaliţii între social-democraţi, Verzi şi liberali.

Cancelarul în exerciţiu, Angela Merkel, s-a declarat în weekend ‘foarte îngrijorată’ de evoluţia epidemiei şi ‘foarte întristată’ de numărul încă mare de persoane de peste 60 ani nevaccinate, ea regretând de asemenea revenirea la o ‘oarecare nepăsare’.

Citeşte şi Spitalele din Germania în alertă. Numărul pacienților de Covid care au nevoie de ATI a crescut cu 15% într-o săptămână. „Situație critică”

Ministrul Jens Spahn a îndemnat autorităţile landurilor, competente în problemele sanitare, să înăsprească regulile pentru persoanele nevaccinate, interzicându-le accesul în anumite locuri publice sau condiţionându-l de un costisitor test RT-PCR.

Unele landuri, precum Saxonia sau Baden-Wuerttemberg, au impus astfel de măsuri sau sunt pe punctul de a o face.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă