COVID-19 face ravagii: Moarte fulgerătoare la Iași! O femeie de 38 de ani, în stop cardio-respirator, în magazin - Verdictul medicilor

3 săptămâni in urmă 16

JOI, 04 NOIEMBRIE 2021, 13:34

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Femeia a murit într-un magazin, după ce i s-a făcut brusc rău şi a intrat în stop cardio-respirator.

Ea s-a tratat acasă timp de 10 zile, nu a apelat la medicul de familie şi nici nu s-a dus la vreun spital, crezând că este vorba de o gripă. Testele au confirmat că avea însă COVID-19. Aceasta nu era vaccinată şi nu avea comorbidităţi, au precizat medicii, scrie ziare.com.

Familia femeii a sunat la 112, iar un echipaj al ambulanţei, apoi unul SMURD s-a deplasat la magazinul unde femeii i s-a făcut rău. Soţul acesteia a spus că de zece zile lua medicamente pentru o presupusă gripă şi că nu s-a adresat niciunui medic.

DSP Iaşi a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, urmând ca toţi contacţii direcţi ai femeii să fie testaţi.

"Familia a fost înmărmurită şi desigur echipa medicală a fost extrem de îndurerată. Este un caz clar de COVID 19 care omoară un pacient tânăr, de 38 de ani, nevaccinat, care a rămas acasă şi s-a tratat singur pentru o simplă gripă”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, potrivit ziare.com.

„A fost evaluată iniţial de un echipaj al ambulanţei cu un asistent, iar saturaţia de oxigen era de 20 la sută. Când a ajuns şi echipajul ATI, se afla în stop. S-a efectuat resuscitare, iar activitatea cardiacă a revenit pentru câteva minute. A ajuns apoi în UPU, iar testul antigen rapid era pozitiv. S-a suspicionat o embolie pulmonară, ca şi complicaţie a COVID-19. S-a făcut resuscitare îndelungată, dar din păcate nu a răspuns la manevrele de resuscitare. A fost confirmat şi testul PCR", a mai spus medicul Diana Cimpoeşu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă