COVID-19: Clerul musulman al Indoneziei declară vaccinul produs de Sinovac Biotech "sfânt și halal"

1 lună in urmă 31

Indonezia, ţara cu cel mai mare număr de musulmani din lume, a achiziţionat 3 milioane de doze de CoronaVac şi intenţionează să le utilizeze când îşi va demara campania de vaccinare, miercuri, preşedintele Joko Widodo urmând să fie primul vaccinat.

Asrorun Niam Sholeh de la Comisia fatwa a Consiliului a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că vaccinul CoronaVac produs de Sinovac este "sfânt şi halal", chiar dacă autorizarea lui depinde încă de Agenţia indoneziană pentru alimente şi medicamente (BPOM).

"Aceasta ar putea fi informaţia care să liniştească oamenii, mai ales pe musulmani", a spus Niam.

Indonezia se confruntă cu cea mai gravă epidemie de COVID-19 din Asia de Sud-Est şi autorităţile indoneziene se bazează pe un vaccin care să ajute la depăşirea crizelor economică şi de sănătate care fac ravagii în ţară.

Vinei, în Indonezia a fost înregistrat pentru a treia zi consecutiv un număr-record de contaminări, de peste 10.000 de infectări zilnice, şi a fost depăşit nivelul de 800.000 de contaminări înregistrate în total în această ţară, printre cele mai mari cifre din Asia.

Astfel, Indonezia a raportat vineri 10.617 de noi cazuri de contaminare, ceea ce a făcut ca numărul total de infectări să ajungă la 808.340. De asemenea, au fost înregistrate în total 23,753 de decese cauzate de COVID-19.

BPOM şi-a exprimat speranţa că o aprobare de urgență a CoronaVac, care depinde de testările vaccinului în Indonezia, va fi dată înainte de ziua de miercuri.

CoronaVac a avut o eficiență de 78% în timpul ultimului stadiu al testelor efectuate în Brazilia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă