COVID-19 | Ce persoane vor fi imunizate în a doua etapă a campaniei de vaccinare

1 lună in urmă 28

Autoritățile au publicat vineri lista cu categoriile de persoane care vor fi vaccinate în etapa a doua a vaccinării. Este vorba despre persoanele din categoriile vulnerabile și cele din funcții de interes pentru funcționarea administrației. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, "În vederea pregătirii celei de-a doua etape a Strategiei de vaccinare împotriva COVID- 19 în România, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020,  Centrul Municipiului București pentru Conducerea și Coordonarea Intervenției, Nucleul Municipiului București de Coordonare a Vaccinării, realizează demersuri în vederea identificării lucrătorilor care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale, așa cum sunt acestea prevăzute în H.G. nr. 1031/2020. Astfel:

personalul-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora; personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești; personalul din sectorul economic vital:procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume; uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă; centrale elcetrice, producție, transport și distribuție curent electric; unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi; unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare; noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale; comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale; personalul din învățământ și creșe; personalul poștal și din servicii de curierat; personalul cultelor religioase; personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unități medicale; personalul din domeniul salubrității și deșeurilor are  posibilitatea completării machetei anexate prezentului comunicat de presă, cu numărul de persoane care doresc vaccinarea.

Anexa va fi comunicată până la data de 11.01.2021, la adresa de e-mail: [email protected] ."

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă