Covid-19: A doua doză de vaccin poate fi programată "până la 6 săptămâni" distanță - spune Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA

1 lună in urmă 1

Oamenii își pot programa cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid-19 până la șase săptămâni după administrarea primei doze, dacă nu pot primi rapelul în intervalul de timp recomandat, a transmis Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) într-o recomandare ce a fost actualizată joi seara, relatează CNN.

Intervalul recomandat între cele două doze este de trei săptămâni în cazul vaccinului Pfizer-BioNTech și de patru săptămâni în cazul vaccinului Moderna.

„A doua doză ar trebui administrată cât mai aproape posibil de perioada recomandată”, se arată în recenta îndrumare transmisă de CDC.

„Însă, dacă nu este posibilă respectarea intervalului recomandat, a doua doză a vaccinurilor împotriva Covid-19 a Pfizer-BioNTech și Moderna poate fi programată pentru administrare cu până la 6 săptămâni distanță (42 de zile) după prima doză”, afirmă CDC.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă