Cosmin Olăroiu, salariu de nabab ca antrenor în Emirate. Alți antrenori români doar viseaza la averea asta

3 săptămâni in urmă 22

Cosmin Olăroiu, salariu de nabab ca antrenor în Emirate. Tehnicianul de 53 de ani a pus capăt perioadei fără angajament profesional ce dura din februarie. După despărțirea în condiții dramatice de chinezii de la Jiangsu, Olăroiu a preferat să stea, o vreme, pe „banca de rezerve” și să se relaxeze. Zvonurile îl dădeau ca posibil înlocuitor al lui Mirel Rădoi la națională, deși erua cunoscute salariile uriașe pe care a lucrat Cosmin Olăroiu. Lucru confirmat și de înțelegerea făcută cu noua sa echipă, Sharjah FC, din campionatul Emiratelor Arabe Unite.

Cosmin Olăroiu, salariu de nabab ca antrenor în Emirate

Cosmin Olăroiu este, de mulți ani, antrenorul român cu cele mai mari salarii încasate de la echipele de club la care a lucrat. Ultima oară, la chinezii de la Jiangsu, avea, cel puțin pe hârtia contractului, nu mai puțin de 7 milioane de euro pe sezon. Tehnicianul român și-a lut, însă, cea mai mare „țeapă” a vieții. Deși abia câștigase campionatul, formația a fost desființată, iar Olăroiu nu și-a mai văzut drepturile financiare achitate. La care se adăugau încă 3 milioane de euro bonus de performanță pentru cucerirea titlului.

Cosmin Olăroiu și-a făcut o carieră respectabilă și profitabilă în zona Golfului, unde a antrenat aproape un deceniu. Mai ales în Emiratele Arabe Unite. A câștigat 4 titluri acolo, câte două cu Al-Ahli și Al-Ain. Dar și veniturile sale au fost tot mai ridicate. De la 3 milioane de euro pe sezon, dar cu tot cu bonusuri, a ajuns la salarii de 4, 5, apoi 6 milioane de euro. De altfel, conform Forbes, averea tehnicianului român se ridica, în 2020, la 46 de milioane de euro.

Alți antrenori români doar visează la averea asta

Cosmin Olăroiu e o raritate printre antrenorii români. Până la el, doar Mircea Lucescu a reușit să câștige 4 milioane de euro pe un sezon, în vremea în care o antrena pe Șahtior Donețk. Acum, la Dinamo Kiev, venerabilul tehnician încasează 1,2 milioane de euro ca salariu, dar a primit și peste 3 milioane de euro drept bonusuri de performanțe. Nici juniorul, Răzvan, nu stă chiar rău la PAOK Salonic. Conform presei din Grecia, el are un salariu de 1,85 milioane de euro pe sezon, dar cu tot cu bonusuri. În plus, din această sumă, Răzvan Lucescu își plătește și oamenii din staff.

În ultima vreme, Cosmin Olăroiu a fost pomenit ca posibil înlocuitor al lui Mirel Rădoi la națională. Cum selecționerul încă n-a luat o decizie finală, nici Olăroiu n-a mai așteptat. Oricum, diferența salarială era mult prea mare pentru ca soluția Olăroiu să fie, cel puțin deocamdată, viabilă. Mirel Rădoi are un salariu de 15.000 de euro lunar pe banca tricolorilor. Miercuri, formația Sharjah FC, din Emirate, a anunțat numirea lui Cosmin Olăroiu ca antrenor al echipei.

Va încasa 5 milioane de euro pe sezon

Bine ai venit în castelul tău, ţarule! Oficial: Sharjah FC a ajuns la o înţelegere cu Cosmin Olăroiu pentru a prelua conducerea tehnică a primei echipe, cu un contract ce se poate extinde pe două sezoane, atât timp cât se va alătura misiunii noastre săptămâna viitoare”, se arată în comunicatul postat de club pe Twitter.

Conform gsp.ro, salariul convenit este de 5 milioane de euro pe sezon. Ar fi al treilea cel mai mare salariu din carieră încasat de Olăroiu. O sumă la care Rădoi, dar nu numai el, poate doar să viseze, din punctul de vedere al „cotei” de antrenor. Sharjah este în cădere liberă în campionat și ocupă locul 8 în prima ligă EAU, cu doar 13 puncte în 9 etape. Gruparea „regilor”, cum sunt supranumiți alb-violeții, e proprietatea guvernatorului emiratului Sharjah, Sultan bin Muhammad Al-Qasimi (82 de ani).

مرحبـا بالقيصـر فـي قلعـة المـ👑ـلك

🚨 | رسميا: شركة الشارقة لكرة القدم تتعاقد مع المدرب الروماني ” Aurelian Cosmin ” لتولي دفة القيادة الفنية للفريق الأول بعقد يمتد لـموسمين، على ان يبدا مهمته ابتداء من بداية الاسبوع القادم#نادي_الشارقة pic.twitter.com/Af84c8RLnk

— Sharjah نادي الشارقة (@SharjahFC) November 10, 2021

The post Cosmin Olăroiu, salariu de nabab ca antrenor în Emirate. Alți antrenori români doar viseaza la averea asta appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă