Cosmin Moți, încântat de ceea ce a văzut în „Ștefan cel Mare” în primele etape: „Pentru prima dată, chiar e New Dinamo! Trebuie să îi păstreze pe cei care cunosc spiritul!”

2 luni in urmă 17

Cosmin Moți, director sportiv la Ludogoreț și fost fundaș central la Dinamo, a vorbit despre situația din „Ștefan cel Mare” și este de părere că „New Dinamo” abia acum începe să prindă contur, odată cu intrarea în insolvență și promovarea juniorilor din propria academie.

Neavând o alternativă și Dinamo având interdicție la transferuri, antrenorul Dario Bonetti a apelat la tinerii din academie pentru acest debut de campionat.

În acest moment, Dinamo are cel mai tânăr lot din Liga 1, cu o medie de vârstă de 21,8 ani, chiar și peste Farul lui Gheorghe Hagi (23,8 ani).

Cosmin Moți, despre situația de la Dinamo

Cosmin Moți este de părere că acest proiect de promovare a tinerilor din propria pepinieră trebuia să se înceapă mult mai devreme. Totuși, fostul fundaș susține ideea ca lângă acești tineri jucători trebuie să fie și câțiva fotbaliști cu experiență, dar care, în același timp, cunosc foarte bine spiritul lui Dinamo.

„Din păcate, prea târziu s-a început cu ce trebuia făcut acum câţiva ani. Cred că e un lucru bun pentru ei, îşi dau seama că au şanse mai multe să ajungă la prima echipa a lui Dinamo.

Cei care sunt acolo s-au descurcat bine în primele etape şi chiar îmi doresc din tot sufletul ca Dinamo, cu aceşti copii, să aibă rezultate. Cred că ar mai fi nevoie că din foştii jucători să vină aici lângă echipa şi să-i mai ajute cu sfaturi. De când a început să se vorbească despre New Dinamo e pentru prima data când chiar e New Dinamo.

Cred că acum e un pas înainte, şi-au dat seama într-un final că tot pe aceşti copii te poţi baza, copii care ştiu ce înseamnă Dinamo. E păcat că a trebuit ca Dinamo să ajungă în situaţia asta pentru a începe proiectul New Dinamo. Trebuia început de mult timp, mai erau jucatori cu experienţă care încă jucau şi îi puteau ajuta. Nu cred că doar noi, oamenii care iubim Dinamo, putem ţine o echipă de nivelul lui Dinamo. Tot timpul la Dinamo s-a vrut performanţă, s-a încercat să câştigi campioane, cupa, să ajungi în Europa, dar acum trebuie să fim realişti, să avem încredere în aceşti copii care vin din spate, care sunt la început de drum, trebuie să le acordam încredere, să-i susţinem şi să nu abandonam proiectul asta după 3 sau 6 luni.

Nimeni nu e absurd, e clar că e bine să fie 2-3 jucători experimentaţi pe lângă aceşti copii, dar din punctul meu de vedere, daca ar veni jucători, ar trebui să fie români, care ştiu ce înseamnă Dinamo. Mai bine se încearcă a-i pastra pe ei care cunosc spiritul lui Dinamo şi stiu ce înseamnă acest club”, a spus Cosmin Moți, potrivit Telekom Sport.

The post Cosmin Moți, încântat de ceea ce a văzut în „Ștefan cel Mare” în primele etape: „Pentru prima dată, chiar e New Dinamo! Trebuie să îi păstreze pe cei care cunosc spiritul!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă