Coșmarul s-a încheiat pentru Alexandra Dulgheru! Va reveni pe teren după o pauză de doi ani

2 luni in urmă 2

Liga 2: ASU Politehnica Timișoara - Metaloglobus, duminică, 13:00, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Gaz Metan Mediaș, duminică, 20:30, Digi Sport 1

Fără meci jucat din aprilie 2019, când era eliminată din calificările turneului WTA de la Istanbul, Alexandra Dulgheru a dezvăluit că se va întoarce pe teren tot în Turcia, dar la o întrecere ITF. Sportiva de 31 de ani speră să intre rapid în forma care a consacrat-o și să participe la al doilea Grand Slam al anului, Roland Garros.

Galerie Foto

Alexandra Dulgheru: "Vreau să joc patru-cinci turnee înainte de Roland Garros"

"Eu am vrut de vreo lună să joc, dar la turneele astea mici, de 15.000, că am vrut să încep în Antalya, nu am intrat nici măcar în calificări. Fără clasament, că nu am clasament acum, iar clasamentul protejat, care este 160 sau 162, vreau să-l folosesc pentru turneele mai mari.

Normal, la 15.000 te duci şi intri în calificări. M-am înscris şi mă văd 200 ca rezervă. Nu se poate aşa ceva. A doua săptămână la fel, o sută şi ceva ca rezervă. A urmat un pic de panică. Ce mă fac că nu intru la turnee? Din păcate, turneele ITF sunt destul de afectate în perioada aceasta, nu au putere financiară şi toată lumea joacă unde poate.

Atunci, turneele astea mici sunt mult mai tari decât ar trebui să fie. Am vorbit la turci pentru un wild card. Nici măcar pe tablou nu-mi pot da wild card. Şi au zis că-mi promit în calificări. Luna asta, că joc două sau trei, mi-ar da în principiu în calificări.

Să vedem acum, ar trebui să plec pe miercuri, joi, săptămâna viitoare. Plănuiesc să joc două, trei turnee mai mici, după care să folosesc clasamentul protejat la ceva WTA-uri. Mă apropii destul de mult de Roland Garros fără să fi jucat meciuri.

Să joc măcar patru, cinci turnee înainte, pentru că tabloul principal la Roland Garros începe la sfârşitul lunii mai, dar calificările încep mai devreme. Acum sunt bine. M-a durut un pic mâna, aşa se întâmplă când faci o pauză mare, am şi jucat cu băieţi, au dat mai tare şi a trebuit să mai fac o mică pauză", a declarat Alexandra Dulgheru, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

2 titluri WTA are în palmares Alexandra Dulgheru (2009, 2010 - Varșovia)26 a fost cea mai bună clasare a româncei în clasamentul WTA2.277.547 milioane de dolari a câștigat Dulgheru din tenis

VIDEO Alexandra Dulgheru, la emisiunea Digi Sport Matinal

Etichete: alexandra dulgheru , alexandra dulgheru revenire , alexandra dulgheru accidentare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă