Coşmarul din Canare continuă. Pentru prima dată de la erupţia vulcanului, aeroportul de pe insulă a fost închis

1 lună in urmă 52

Activitatea vulcanului de pe insula spaniolă La Palma s-a intensificat în a cincea zi de la declanşarea erupţiei. Pe un versant al vulcanului s-a deschis o nouă fisură prin care se scurge lavă fierbinte.

Aproape 400 de persoane au fost evacuate din trei sate care, până acum, nu erau în pericol. Iar pompierii mobilizaţi în zona sinistrată au fost nevoiţi să se retragă deoarece exploziile din crater sunt tot mai frecvente şi puternice.

Pentru prima dată de la erupţie, aeroportul de pe insulă a fost închis din cauza norului dens de gaze şi cenuşă, degajat de vulcan. Imaginea unei case ocolite, ca prin miracol, de şuvoaiele de lavă fierbinte a devenit virală, ca un simbol al impactului devastator al erupţiei.

Erupţia vulcanului din La Palma. Aproximativ 10.000 de persoane sunt evacuate de pe insulă

Erupţia vulcanului din La Palma continuă să afecteze zonele populate ale insulei. Aproximativ 10.000 de persoane sunt evacuate de pe insulă. În prezent, lava avansează cu 300 de metri pe oră spre ocean. Autorităţile din Palma au precizat că vulcanul a emis deja peste 20.000 de tone de dioxid de sulf. Până în prezent, nu au fost înregistrate victime.

În urma erupţiei, au fost distruse 320 de construcţii, într-o zonă cunoscută pentru agricultură.

Vulcanul Cumbre Vieja a erupt duminică, după mai multe zile în care activitatea seismică a fost în creştere. La Palma are o populaţie de aproximativ 85.000 de locuitori şi este localizată în Insulele Canare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă