Coșmarul COVID, descrie de un preot italian, care a avut biserica plină de sicrie: „Rana se va vindeca, doar că încet”

2 luni in urmă 5


Părintele Mario Carminati al Bisericii Sf. Iosif din orașul italian Seriate a găzduit, anul trecut, 270 de sicrie pentru a le oferi victimelor COVID un loc de odihnă temporar demn. Acum, acesta își amintește de perioada prin care a trecut, făcând o mărturie sfâșietoare: „orașul a devenit un loc de moarte, tristețe, doliu”, relatează Reuters.


Mario Carminati, în vârstă de 65 de ani, și Marcello Crotti, în vârstă de 46 de ani, au deschis biserica pentru a se asigura că sicriele cu victimele COVID nu sunt depozitate într-un depozit. Voia să le asigure un loc demn, până la înmormântare sau incinerare.


La un moment dat, a avut și 40 de sicrie în același timp în biserica sa din Seriate, provincia Bergamo, una dintre cele mai afectate din Italia. În ultimul an, 3.500 de oameni din această provincie și-au pierdut viața din cauza virusului, dintre care câteva sute de oameni în Seriate.


„Pentru mine a fost un coșmar, dar nu am avut ocazia să mă gândesc mult la asta, pentru că atunci când te afli în mijlocul unei situații de urgență, trebuie să te grăbești și să acționezi după instinctul tău”, a spus Carminati, preotul superior în Seriate.


Cele mai multe înmormântări erau însă interzise, așa că nu de puține ori sicriele victimelor ajungeau în depozite.


„Pandemia a fost devastatoare pentru comunitate, deoarece orașul a devenit un loc de liniște, numai zgomotul sirenelor de pe ambulanță se mai auzea. A devenit un loc de moarte, tristețe, doliu”, a precizat preotul.


Sicriele au ajuns unul câte unul și au fost aliniate pe podeaua de marmură.


Acum, o poză alb-negru de pe peretele lăcaşului de cult le amintește tuturor tragedia care a marcat comunitate. Sub imagine scrie: „Comunitatea parohială Seriate își amintește ospitalitatea acordată celor 270 de decedați din toată provincia Bergamo … Primirea noastră în casa Domnului a fost menită să fie o mângâiere de rugăciune în numele familiilor”.


Când s-au adunat aproximativ 30 sau 40 de sicrie, Carminati și Crotti le binecuvântau cu apă sfințită. Apoi, sicriele încărcate în camioane ale armatei și convoaiele militare le luau de la biserică în timp ce rezidenții priveau, cu ochii în lacrimi de la geam, mai scrie Reuters.


A fost moarte la o scară industrială, ceva ce doar preoții armatei se așteaptă să vadă în timpul muncii pastorale.


„Consolarea atât de multor familii a creat o mare tristețe în inima mea”, afirmă Carminati. El și-a pierdut doi nepoți în vârstă de 34 și 36 de ani în fața COVID-19.


Rana se va vindeca, doar că încet. E nevoie de timp pentru ca această durere să devină o amintire.

Preotul Carminati:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă