Corpul unui bărbat decedat a fost descoperit după 9 ani în apartamentul său din Oslo

1 lună in urmă 6

Un bărbat a zăcut mort în apartamentul său din Oslo timp de nouă ani înainte de a fi descoperit de un îngrijitor în decembrie 2020, a anunțat poliția norvegiană, citată de The Guardian.

În vârstă de peste 60 de ani, bărbatul fusese căsătorit de mai multe ori și avea și copii, potrivit televiziunii de stat NRK.

Potrivit vecinilor, era un om retras, iar când rudele nu l-au mai văzut, au crezut că s-a mutat sau a fost dus într-un cămin de bătrâni.

Corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit în momentul în care administratorul clădirii a cerut polițiștilor să deschidă apartamentul pentru a putea efectua lucrări de întreținere.

Poliția a estimat că bărbatul a murit în aprilie 2011, pe baza unei cutii de lapte și a unei scrisori care au fost găsite în apartamentul său. Autopsia a arătat că bărbatul a murit din cauze naturale.

Pensia sa a fost oprită în 2018, după ce Administrația Norvegiană pentru Muncă și Asistență Socială (NAV) nu a mai putut lua legătura cu el, dar facturile au continuat să fie plătite automat din contul său bancar.

Inspectorul de poliție din Oslo, Grete Lien Metlid, a spus la NRK că ea și colegii ei și-au pus întrebări despre modul în care o persoană a murit de atât de mult timp fără ca decesul să fie depistat.

„Acesta este un caz special și ne-a ridicat semne de întrebare despre cum a fost posibil așa ceva. Pe baza informațiilor pe care o avem, evident vorbim despre o persoană care a ales să aibă cât mai puțin contact cu alți oameni”, a declarat Grete Lien Metlid.

Arne Krokan, profesor la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, a declarat că este puțin probabil ca trupul bărbatului să fi rămas nedescoperit timp de nouă ani dacă el ar fi murit acum 30 de ani.

„Eșecul noilor sisteme tehnologice de a avertiza lipsa contactului fizic este prețul pe care l-am plătit pentru serviciile digitale”, a precizat Arne Krokan

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă