Coronavirus: Spania reduce carantina de la 10 la ┼čapte zile

2 săptămâni in urmă 19

Spania a redus miercuri perioada de izolare pentru cei testaţi pozitiv la coronavirus de la 10 la şapte zile, informează Reuters, citat de Agerpres. Aceeaşi va fi şi durata carantinei pentru cei aflaţi în contact apropiat cu persoane la care s-a confirmat infecţia. Decizia ministerului sănătăţii de la Madrid a fost luată în ciuda numărului record de noi infectări. Ministrul sănătăţii, Carolina Drias, şi şefii regionali ai sistemului sanitar au fost de acord în unanimitate.

Reuters reaminteşte că Statele Unite şi Regatul Unit au luat deja măsuri similare.

Insuficienţa personalului din cauza perioadelor lungi de carantină a perturbat unele sectoare economice, deşi mulţi din cei testaţi pozitiv sunt asimptomatici.

Studiile preliminare sugerează că versiunea Omicron a coronavirusului, care se răspândeşte rapid, provoacă simptome mai puţin grave celor vaccinaţi cu o schemă completă.

În Spania, rata de infectare pe 14 zile a ajuns marţi la un nou record - 1.360 de cazuri la 100.000 de persoane, de la 1.206 luni. Nivelul este de cinci ori mai ridicat decât la începutul lui decembrie.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â