Coronavirus România. OMS cere o reacție fermă față de noua tulpină de Covid

1 lună in urmă 1

SURSÄ‚: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Varianta de coronavirus depistată în Marea Britanie continuă să se răspândească în întreaga lume şi era prezentă săptămâna trecută în 60 de ţări şi teritorii, cu 10 mai mult decât la data de 12 ianuarie, a anunţat, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Varianta sud-africană care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă, se răspândeşte mai lent şi este prezentă în 23 de ţări şi teritorii, cu 3 mai mult decât la data de 12 ianuarie, a precizat OMS în analiza sa epidemiologică săptămânală, relatează Agerpres.

Surse din rândul medicilor români care urmăresc cu mare atenție evoluția pandemiei în România au declarat pentru SpotMedia.ro că ”nimeni nu știe pe baza analizelor” care este numărul real al cazurilor de infectare cu noile tulpini în România, ”pentru că secvențiere a fost facută în mică măsură”.

”În mod cert există mai multe cazuri nedovedite”, a declarat un medic. 

În schimb, medicul Octavian Jurma, unul dintre cei mai buni cunoscători ai modului în care a evoluat și continuă să evolueze pandemia, la noi și în lume, a scris public pe Facebook că ne dă o veste proastă: ”Tulpina B117 este în București și rata de infectare va crește în continuare fără să țină cont că opinia publică nu dorește asta”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă