Coronavirus în lume: AstraZeneca anunță că vaccinul său are o eficiență de circa 90% / China a intensificat testarea produselor congelate de import

3 luni in urmă 17

​Statele Unite au ajuns să înregistreze un deces Covid-19 pe minut și a raportat până acum un număr de peste 262.000 de decese și 12,5 milioane de cazuri, adică peste o cincime din bilanțurile noului coronavirus din lume. SUA, dar și alte țări, precum Marea Britanie și Germania, se pregătesc să înceapă vaccinarea contra pandemiei începând de luna viitoare.

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

-----------------------

10.09 Frontiera dintre statele australiene Victoria şi New South Wales, cu populaţiile cele mai mari din ţară, s-a redeschis luni, la un minut după miezul nopţii. Circulaţia dintre cele două state fusese întreruptă timp de 138 de zile, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

09.31 ”O veste extraordinară” AstraZeneca anunță că vaccinul său anti-coronavirus are o eficiență de circa 90%. Compania spune că vaccinul este deja produs în 10 locuri din lume

08.00 Un emisar special al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Covid-19, David Nabarro, anticipează că în Europa va avea loc un al treilea val al pandemiei, la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greşelile care au dus la cel de-al doilea val de îmbolnăviri

07.32 China a intensificat testarea produselor congelate importate după ce a spus că a descoperit de mai multe ori prezența noului coronavirus pe acestea. Beijingul a suspendat importurile de la 99 de furnizori din 20 de țări și face testări pe scară largă ale alimentelor congelate și ale personalului care le manipulează

07.27 India a înregistrat 44.059 cazuri noi în ultima zi, aceasta fiind prima raportare sub 50.000 din ultimele două săptămâni. Această țară a ajuns la 9,14 milioane de infecții și 133.738 decese (511 noi)

-----------------------

În timp ce toată lumea sărbătorește veștile promițătoare că nu unul, ci două vaccinuri împotriva Covid-19 s-au dovedit a avea o eficiență de cel puțin 90% în prevenirea bolii, sunt încă destule întrebări fără răspuns cu privire la vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna. De exemplu, scrie The Guardian, cum îi vor proteja acestea pe bătrâni, și mai ales pentru cât timp, dar și care aspecte ale răspunsului imunitar pe care le declanșează sunt protectoare și care nu? Pot fi atinse rezultate mai bune, cu vaccinuri care țintesc părți diferite ale sistemului imunitar?

Spania va începe un program de vaccinare la scară largă împotriva coronavirusului în ianuarie și se așteaptă să acopere o parte substanțială a populației în șase luni, a declarat duminică premierul Pedro Sanchez.

Marea Britanie ar putea aproba vaccinul Pfizer/BioNTech săptămâna aceasta, chiar înainte ca Statele Unite să îl autorizeze, potrivit Telegraph.

Carantinarea oamenilor doar în urma testului PCR, care singur ar fi neconcludent, este ilegală, a decis Curtea de Apel din Lisabona.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă