Coronavirus: Clubul belgian de fotbal Oostende va folosi câini pentru depistarea infecţiei

1 lună in urmă 5

Clubul belgian de fotbal KV Oostende va folosi câini pentru a lupta împotriva coronavirusului, transmite Agerpres. Clubul de fotbal explică pe pagina sa de internet că va colabora cu brigada canină K-9, deoarece mai multe teste au arătat că utilizarea câinilor poate fi utilă pentru a detecta mai bine cazurile de coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al acestei brigăzi a declarat că „unii jucători au fost detectaţi de câini după ce au dat rezultate negative prin testul clasic: câteva zile mai târziu, noile teste efectuate i-au indicat pozitivi. Câinii au simţit asta dinainte”.

Utilizată deja în mai multe aeroporturi din străinătate, cum ar fi în Finlanda, abordarea clubului Oostende ar putea oferi unele idei, chiar dacă metoda nu este recunoscută oficial.

Gruparea, aflată pe locul 4 în prima ligă belgiană, spune că utilizarea a mii de teste PCR pentru a readuce publicul pe stadioane este ”imposibilă din punct de vedere financiar” şi afirmă că acum va deveni un ”pionier” cu noua iniţiativă de detectare a coronavirusului. (Foto: Câine politist sursa / Wikipedia)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă