Coronavirus: Boris Johnson spune că sunt multe lucruri pe care își dorește să le fi făcut altfel la debutul pandemiei

3 săptămâni in urmă 1

Premierul britanic Boris Johnson a recunoscut că își dorește să fi făcut multe lucruri diferit pentru a combate pandemia de Covid în timp ce Regatul Unit marchează un an de la primul lockdown și amintește că 126.000 de oameni au murit până acum, relatează The Guardian.

La o conferință de presă din Downing Street, medicul șef al Angliei, Prof. Chris Whitty, a recunoscut, de asemenea, că țara a suferit „un rezultat nepotrivit”, dar premierul a refuzat din nou să se angajeze într-o anchetă publică pentru a examina deciziile luate de guvern pe parcursul anului trecut.

Respingând cererile de anchetă, el a spus că lecțiile vor fi învățate la momentul potrivit.

Whitty a spus că „va exista cu siguranță un alt val” de cazuri Covid în ciuda programului de vaccinare.

Johnson a spus că el crede că o eroare esențială a fost eșecul de a aprecia modul în care boala se poate răspândi asimptomatic, în timp ce consilierul său științific Patrick Vallance a declarat că lipsa capacității de testare și a datelor înseamnă că guvernul a pierdut controlul asupra monitorizării răspândirii virusului.

”Cred că, retrospectiv, probabil sunt multe lucruri pe care ne-am dori să le fi știut și multe lucruri pe care ne-am dori să le fi făcut diferit la vremea respectivă, pentru că luptam împotriva unei boli noi în circumstanțe foarte diferite de ce și-ar fi imaginat orice alt guvern anterior”, a spus Johnson.

Deși dovezile transmiterii asimptomatice au devenit cunoscute publicului abia în martie 2020, dovezile preliminare erau prezentate guvernului de la sfârșitul lunii ianuarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă