Cornel Papură a câştigat războiul cu medicul Craiovei! De ce l-a dat afară Mihai Rotaru | EXCLUSIV

3 luni in urmă 1

Cornel Papură (47 de ani) şi-a început al treilea mandat pe banca tehnică a Craiovei cu o remiză, 0-0, în deplasare, la FC Botoşani. „Mantaua de vreme rea” a echipei din Bănie, antrenorul instalat de Mihai Rotaru în situaţii de criză, n-a revenit în postura de antrenor principal fără a i se face hatârul, iar medicul echipei, Claudiu Stamatescu, a fost îndepărtat.

Doctorul avusese câştig de cauză în prima rundă a conflicului cu Cornel Papură, în primăvară, finanţatorul Mihai Rotaru alegându-l pe doctor în detrimentul antrenorului sau mai precis nu a cedat la insistenţele lui Papură de a-l înlocui pe Stamatescu.

„Papi” a acţionat pe modul „ori eu, ori el” şi a demisionat, deşi preţ de o săptămână Mihai Rotaru a încercat să-l determine să-şi schimbe hotărârea.

Conflictul dintre Papură şi Stamatescu era mai vechi, dar escaladase la meciul cu FCSB, de pe Arena Naţională (scor 4-1). Atunci, lipsa de comunicare dintre antrenor şi medic a făcut ca Valentin Mihăilă să fie înlocuit din primul 11 abia cu câteva minute de la start, din cauza unei accidentări, iar echipa a pierdut un jucător important, unul Under 21, fiind nevoie de aducerea altui tânăr pe bancă, unul care rămăsese iniţial în afara lotului.

Claudiu Stamatescu este şi medicul echipei naționale

De această dată, la al treilea mandat al lui Papură, medicul Claudiu Stamatescu (50 de ani) a fost cel îndepărtat. El este şi în staff-ul medical al echipei naţionale şi nu a mai revenit la Craiova după ultima acţiune a „tricolorilor” lui Mirel Rădoi. Claudiu Stamatescu se afla de cinci ani la CS Universitatea Craiova, echipă care nu mai are doctor şi va miza atunci când are nevoie pe medicul de la echipa a doua, Andrei Tohăneanu.

„După 3 ani petrecuți la Ploiești, Claudiu Stamatescu s-a întors în Bănie în anul 2015. El este considerat unul dintre cei mai apreciați medici sportivi din România, cu o experiență acumulată atât la formațiile din Liga I Betano, cât și în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită.

Medicul Științei a activat la formații precum Extensiv Craiova (1998 – 2001), Al Ain (2001 – 2002), Al Ittihad (2005 – 2006), ALRO Slatina (2011 – 2012) sau Petrolul Ploiești (2012 – 2015)” scrie pe site-ul oficial al clubului din Bănie, unde nu este menţionată perioada petrecută de Stamatescu la echipa lui Adrian Mititelu, între 2007 şi 2010.

The post Cornel Papură a câştigat războiul cu medicul Craiovei! De ce l-a dat afară Mihai Rotaru | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă