Coreea de Nord s-a retras de la Olimpiada din Tokyo, de teama COVID

1 lună in urmă 3


Coreea de Nord a argumentat decizia prin faptul că dorește astfel să își protejeze sportivii de COVID-19, în contextul în care susține că nu are infectați, deși experții spun că acest lucru e puțin probabil.


Coreea de Nord a anunțat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza riscurilor de infectare cu coronavirus.


Decizia pune capăt speranțelor Coreei de Sud de a folosi Jocurile Olimpice drept o oportunitate pentru a interacționa cu Nordul, după ce discuțiile pe tema păcii dintre cele două state s-au blocat, a relatat BBC.


În urmă cu trei ani, cele două țări au format o echipă comună la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, desfășurate în Coreea de Sud, fapt ce a condus la o serie de summituri istorice și la apropieri diplomatice între Phenian și Seul.


Prima absență, de la boicotul din 1988


Coreea de Nord este prima țară care a anunțat că nu participă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor începe pe 23 iulie.


Va fi prima dată când Coreea de Nord ratează Jocurile Olimpice de vară, începând din 1988, când a boicotat Jocurile de la Seul, în timpul Războiului Rece.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă