Coreea de Nord a lansat o rachetă ca răspuns la sancțiunile impuse de Statele Unite ale Americii

1 săptămână in urmă 18

Coreea de Nord a lansat vineri un proiectil, în ceea ce se crede a fi al treilea test de rachetă din această lună, potrivit informațiilor oferite de armată coreeană.

Șefii din armata Coreei de Nord au declarat că proiectilul neidentificat a fost tras spre est din Coreea de Nord. Acest exercițiu miliar a avut loc la doar câteva ore după ce autoritățile de la Phenian a criticat noile sancțiuni ale administrației Biden împotriva sa și a amenințat cu retalieri.

Phenianul dat o declarație oficială în care a reproșat administrației Biden emiterea de noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord. Oficialii coreeni au numit aceste sancțiuni acte de „provocare”.

Potrivit oficialilor de la Phenian, testele de rachete în curs fac parte din eforturile Coreei de Nord de a-și moderniza capacitatea de apărare și nu vizează o țară anume.

„Actuala administrație americană vorbește despre diplomație și dialog, dar de fapt recurge la politica de izolare și sufocare a Republicii Populare Democrate Coreea… Dacă Statele Unite iau prin toate mijloacele o asemenea atitudine de confruntare, nu putem decât să răspundem mai puternic și mai clar”, subliniază declarația, potrivit Forbes.

Coreea de Nord şi Coreea de Sud reiau legăturile, după aproape două luni. Phenianul a acuzat totuşi ONU să se joacă cu o „bombă cu ceas”

Autorităţile de la Seul au anunţat restabilirea, luni dimineaţă, a canalelor de comunicare transfrontaliere între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, după întreruperea lor de către Phenian în luna august.

„Guvernul consideră că odată cu restabilirea liniei de comunicare Sud-Nord a fost pusă o bază pentru reluarea relaţiilor inter-coreene”, se subliniază într-un comunicat al ministerului unificării din Coreea de Sud, care mai anunţă că oficiali ai ambelor ţări au purtat luni dimineaţa o conversaţie telefonică. Totodată, „guvernul de la Seul speră (…) să reia rapid dialogul şi să înceapă discuţii practice pentru restabilirea relaţiilor inter-coreene”, potrivit comunicatului citat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un „şi-a exprimat intenţia de a restabili canalele de comunicare întrerupte dintre Nord şi Sud”, a raportat agenţia KCNA luni dimineaţa, adăugând că măsura vizează stabilirea unei „păcii durabile” în peninsula coreeană. „Organismele în cauză au decis să restabilească toate canalele de comunicare Nord-Sud de la ora 9:00 (03:00, ora României), pe 4 octombrie„, anunţase anterior agenţia, preluată de Current News Bulletin.

Comunicarea dintre Phenian şi Seul, suspendată şi reluată de mai multe ori în ultimele luni, este restabilită la câteva zile după ce Coreea de Nord a testat mai multe rachete, evoluţie ce a determinat convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă