Coreea de Nord a încălcat sancțiunile internaționale și a construit arme nucleare în 2021

2 luni in urmă 20

Coreea de Nord a continuat să-și dezvolte programulul nuclear şi a construit rachete balistice în prima jumătate a anului 2021. Țara a încălcat astfel sancţiunile internaţionale, dar totul s-a întâmplat și în pofida agravării situaţiei economice a ţării, potrivit un extras dintr-un raport confidenţial al ONU.

Potrivit raportului, Phenianul ''a continuat să caute în străinătate material şi tehnologie pentru aceste programe''.

''În pofida agravării situaţiei sale economice, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a continuat să menţină şi să dezvolte programele sale nuclear şi de rachete balistice'', a concluzionat comisia de monitorizare a sancţiunilor.

Misiunea RPDC la Naţiunile Unite nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta cu privire la acest raport ONU.

Naţiunea asiatică a impus un lockdown strict anul trecut în contextul pandemiei de coronavirus care a redus comerţul şi accesul la ajutoare, afectând o economie deja împovărată de sancţiuni internaţionale.


În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara se confruntă cu o situaţie alimentară ''tensionată'' şi că multe probleme ar depinde de recoltele din acest an.

Coreea de Nord a fost supusă sancţiunilor ONU din 2006 ca urmare a programele sale nuclear şi de rachete balistice. Consiliul de Securitate al ONU a consolidat în mod constant sancţiunile în încercarea de a întrerupe finanţarea acestor programe.

Citeste si:

Un bandaj de pe ceafa lui Kim Jong Un adâncește misterul legat de starea de sănătate a liderului nord coreean

SUA, îngrijorări cu privire la arsenalul nuclear în creștere cu care se dotează China

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă