Coreea de Nord a avut prima transmisie de la Tokyo 2020 la două zile după ce Olimpiada s-a încheiat

2 luni in urmă 23

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a transmis primul eveniment sportiv de la Jocurile Olimpice de la Tokyo la două zile după ceremonia de închidere, informează Digi24, care citează BBC.

Televiziunea a transmis săptămâna aceasta 70 de minute din meciul de fotbal feminin dintre Marea Britanie și Chile, potrivit presei locale.

Meciul dintre cele două selecționate a avut loc pe 21 iulie, chiar cu două zile înainte de deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice și s-a încheiat cu 2-0 pentru Marea Britanie.

Potrivit NK News, un site specializat în Coreea de Nord, partida a fost transmisă fără comentariu, la o rezoluție mică, fiind neclar cum a fost obținută înregistrarea.

Nu a participat la JO pentru prima dată după Seul 1988

Coreea de Nord nu a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, sub pretextul că vrea să-și protejeze atleții de Covid.

În acest context, Coreea de Sud și-a pierdut speranțele că ar putea folosi Oimpiada pentru a relua legăturile cu Nordul.

Este pentru prima dată când Coreea de Nord nu participă la Jocurile Olimpice de vară din 1988 încoace. Atunci, Phenianul a boicotat jocurile care s-au desfășurat la Seul.

Coreea de Nord susține că nu are nici un caz de coronavirus, însă experții sunt sceptici în această privință.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă