Corbii au întrerupt un serviciu de livrare cu drone la domiciliu din Australia, după ce a atacat în aer mai multe dispozitive

3 săptămâni in urmă 31

Un serviciu de livrare cu drone la domiciliu din Canberra, Australia, a fost obligat să-și oprească temporar activitatea după ce dispozitivele sale au fost atacate de corbi care își păzeau cuiburile, informează The Canberra Times, citat de Business Insider.

Serviciul de livrare Wing, operat de compania Google, Alphabet, livrează din 2019 cu ajutorul dronelor de la cafea și medicamente, până la rechizite de birou rezidenților din Canberra. Marți, însă, Wing a anunțat că își va întrerupe livrările la domiciliu din cauza mai multor incidente provocate de corbi, care au atacat „mașinile zburătoare”.

Acest lucru se întâmplă într-un moment în care cererea pentru livrările cu ajutorul dronelor crește în Canberra din cauza lokdownului impus de COVID-19.

Ultimul atac al corbilor a fost surprins și postat pe siteurile de socializare de un rezident local care primea cafeaua în fiecare dimineață cu ajutorul acestui serviciu de livrare aerian.

„Este o chestiune de timp înainte să dea jos unul. Ei (n.r. – corbii) se cred „Terminator” sau ceva de genul acesta”, a spus rezidentul pentru The Canberra Times.

De asemenea, se știe că iepurii, precum și alte păsări, cum ar fi șoimii și vulturii cu coadă, atacă dronele. „Am identificat unele păsări din zonă care demonstrează comportamente teritoriale și care atacă obiectele în mișcare”, a precizat compania Wing potrivit ABC News Australia

Un purtător de cuvânt al companiei Wing a precizat că dronele intră în contact cu păsările foarte rar, ținând cont de miile de livrări efectuate.

„În cazul puțin probabil în care o pasăre intră în contact direct cu o dronă de-a noastră, avem multiple posibilități pentru a ne asigura că putem continua să zburăm în siguranță. Serviciul va fi întrerupt temporar pentru un număr mic de clienți din Harrison”, a spus purtătorul de cuvânt de la Wing, potrivit The Times.

Ornitologul Neil Hermes a declarat că, deși corbii sunt foarte teritoriali, nu au atacat până acum niciodată dronele. „Vor lovi câinii și vor desfășura activități în jurul cuiburilor lor, dar atacul dronelor este ceva nou”, a spus Neil Hermes.

„La sfârșitul zilei, cerul este al lor, iar noi suntem vizitatorii. Dacă acționați suficient de rapid, veți putea să vă salvați avionul și să nu răniți pasărea!”, a fost sfatul lui Wayne Condon, pilot șef și instructor la UAV Training Australia, pentru operatorii de drone.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă