Copreședintele AUR Claudiu Târziu, dezvăluiri după excluderea Dianei Șoșoacă din AUR: „S-a umplut paharul!”. Ce i s-a reproșat senatoarei

2 luni in urmă 2


Excluderea lui Șoșoacă din partid s-a făcut la propunerea lui Târziu și a senatorului Sorin Lavric. Șoșoacă este acuzată de indisciplină.


Copreședintele AUR Claudiu Târziu reacționează după ce senatoarea Diana Șoșoacă a fost dată afară din partid, după o ședință a conducerii formațiunii.


„Doamna Diana Șoșoacă a fost exclusă puțin din partid. S-a umplut paharul. A fost exclusă pe motiv de indisciplină. Am vrut să facem echipă, dar doamna Șoșoacă e un lup singuratic, n-a putut să se adapteze, o prețuiesc pentru anumite calități, e un jurist bun, dar trebuie să se poarte adecvat cu noul statut pe care îl avem cu toții, de reprezentanți ai poporului în Parlament”, a declarat Târziu pentru Libertatea.


„Decizia a fost luată în Biroul Național de Conducere, forul de conducere al partidului între congrese. Doamna Șoșoacă nu avea de ce să participe, pentru că nu face parte din acest for”, a adăugat acesta.


„A proferat acuzații și imprecații”


Târziu a relatat și reacția senatoarei la aflarea veștii: „A reacționat în stilul caracteristic al domniei sale, fără niciun fel de responsabilitate. A proferat acuzații și imprecații, cu un limbaj neelegant față de niște colegi și față de un partid care a făcut-o parlamentar, pentru că doar nu a reușit singură, de capul ei.”


Întrebat cine a fost vizat de acuzațiile Dianei Șoșoacă, Claudiu Târziu a declarat că acestea s-au îndreptat mai mult spre Sorin Lavric, președintele Senatului partidului. Atunci când a fost rugat să detalieze duritatea tonului lui Șoșoacă, Târziu a spus că aceasta a lansat „cuvintele la grele precum cele rostite miercuri în plenul Senatului, când deși avea dreptul să vorbească 2 minute, a vorbit 7 și a terminat numindu-i pe toți criminali”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă