Copleșite de emoții în fața vicecampioanelor europene: „E puțin spus! Aveam inima cât un purice”

2 luni in urmă 14

Articol de , - Publicat miercuri, 18 august 2021, 23:37 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 23:39

România a dat o bună replică Turciei, în primul meci de la Campionatul European de volei feminin. A câștigat primul set, dar nu a putut mai mult, chiar dacă a avut în spate aproape 3.000 de fani în Sala Polivalentă din Cluj Napoca.

Petruța Orlandea a debutat miercuri seară, la Cluj Napoca, la un Campionat European, la fel ca multe dintre colegele ei. Jucătoarea de doar 21 de ani, care a jucat până acum la Medgidia și a semnat cu campioana CSM Târgoviște, a povestit cum a trăit meciul și din teren. 

Emoțiile debutului la un Campionat European

„Emoții e puțin spus, toate am fost cu inima cât un purice. Altfel de emoții, pe care nu le întâlnești la meciurile de campionat", spune Petruța. 

Atmosfera a fost însă fantastică și spune că le-a ajutat. "Am simțit fanii alături de noi, ne-au încurajat, ne-au motivat. Sper ca sâmbătă, cu Suedia, să fie altfel, să vină prima victorie. O să fim o echipă pe teren, un grup unit și o să reușim mai multe, poate". Din meciul cu Turcia rămâne amintirea primului set. "Un set foarte bun, în care am luptat. Dar apoi ne-am speriat de victorie, de faptul că luaserăm set Turciei! Am intrat parcă în panică ", a subliniat Petruța. 

Alexia Căruțașu: „Turcia e prea bună!"

Alexia Căruțașu are doar 18 ani și e una dintre marile speranțe ale voleiului românesc. Evoluează în Turcia, a făcut-o la Yesilyurt, acum s-a transferat la Galatasaray. Giovanni Guidetti, antrenorul Turciei, e cel care a luat-o din România și a dus-o la Vakifbank. 

Fiica fostului mare baschetbalist român Virgil Căruțașu, Alexia a dorit să facă un meci bun. A reușit în multe momente, deși recunoaște că emoțiile au copleșit-o. „Am intrat în arenă și aveam niște emoții... Mi-am văzut apoi familia în tribună, mulți oameni și m-am mai liniștit".

Despre meci e categorică. "A fost un meci foarte greu, pe la mijlocul lui am simțit că nu avem ce să facem, sunt foarte bune. Mă bucur că am reușit să obținem măcar un set în fața vicecampioanei Europei, chiar e un motiv de bucurie", spune Alexia. Rămâne cu amintirea unei atmosfere frumoase. "Mă bucur că a venit atâta lume, spectatorii ne-au susținut, ne-au făcut galerie, au fost emoții diferite față de alte meciuri. Sper să fie altceva cu Suedia, nu pot fi la fel de puternice", se încurajează Alexia. 

Citește și alte știri din sportul românesc:

VIDEO Ana Maria Popescu, despre problemele punctuale ale sportului românesc și clipul „scăpat” pe internet: „Știu ale cui erau imaginile!”

Naționala de handbal masculin a României are un nou selecționer! Ce obiectiv i-a fost stabilit

Playtech: BOMBĂ! Olăroiu, mesaj ȘOC pentru Gigi Becali. Patronul FCSB sigur se va enerva


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă