Coplesita de numarul mare de cazuri de coronavirus, Cehia cere ajutorul altor state pentru a-i prelua pacientii

1 lună in urmă 12

Cu un sistem de sanatate ajuns la capatul puterilor, Cehia a cerut vineri ajutor altor state pentru a-i prelua pacientii cu COVID-19. Asta dupa ce spitalele au ajuns intr-un punct critic.

"Numarul mare al noilor pacienti infectati a sporit presiunea asupra sistemului sanitar, iar numarul pacientilor care necesita spitalizare creste", a explicat ministrul ceh al Sanatatii.

Vineri dimineata erau spitalizati 8.153 de pacienti COVID-19, dintre care 1.735 la ATI. Pe ansamblul Cehiei, 13% din capacitatea de la ATI este libera, iar in capitala Praga, numai 5%.

"In unele regiuni spitalele si-au epuizat capacitatea si nu mai pot oferi ingrijiri adecvate sau sa primeasca noi pacienti", a declarat ministrul ceh al Sanatatii, Jan Blatny.

Bonus de carantina introdus de Cehia

Cehia a decis sa introduca un bonus de carantina, in cadrul masurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus.

Persoanele care sunt in carantina din cauza Covid-19 vor primi un bonus de pana la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de presedintele Cehiei, Milos Zeman.

O echipa compusa din 5 medici si 9 asistenti medicali ajuta autoritatile medicale de la Bratislava. Echipa medicala este insotita de doi reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

"Romania raspunde solicitarii de asistenta internationala lansata de autoritatile din Slovacia. Acest raspuns exprima solutia concreta a solidaritatii Uniunii Europene fata de statele membre.

Misiunea este prevazuta sa dureze 21 de zile.

CITESTE SI:

Un student s-a aruncat de pe caminul din Bucuresti in care locuia. Negociatorii au incercat trei ore sa-l convinga sa coboareSurse: Un prim raspuns la marea dilema din cazul crimelor de la Onesti. Cum a reusit atacatorul sa ii lege de unul singur pe ostaticiTanarul politist care "a stat de 6" pentru talhari. Sub paza agentului proaspat iesit din scoala, infractorii au jefuit o femeie de 78 de ani de peste 300.000 de euroCand ar putea incepe urmatorul an scolar. Anuntul facut de ministrul EducatieiBatuta si abuzata de iubit cu coada de la matura - drama cantaretei Roxen care va reprezenta Romania la Eurovision cu melodia "Amnesia"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă