Copil de 3 ani, ucis de câinele familiei. Patrupedul este dintr-o rasă încadrată ca agresivă

3 săptămâni in urmă 16

Un copil de 3 ani din Mangalia a fost ucis, joi, de câinele familiei, din rasa Presa Canario, încadrată ca agresivă.

„Astăzi, în jurul orei 11.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că un minor, de 3 ani, ar fi fost mușcat de către câinele familiei. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind vorba despre un câine din rasa presa canario, înregistrat, care era ținut într-un țarc din curtea locuinței”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Constanța.

Din cercetări a reieșit faptul că, în cursul zilei de joi, bunica minorului a intrat în țarc pentru a hrăni câinele, iar în acel moment copilul s-ar fi strecurat pe lângă aceasta, fiind mușcat de câine.

„Copilul a fost transportat la spital unde, din nefericire, a decedat. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi”, mai precizează poliția.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă