Copiii români din Germania se vor bucura de învățământ românesc

4 zile in urmă 18

Asociaţia Diaspora Română Berlin este cea care a așezat piatra de temelie pentru dezvoltarea abilităților artistice a copiilor într-un cadru instituționalizat și care se adresează copiilor din familiile de români care trăiesc în Germania! Calitatea educației copiilor și tinerilor a devenit cu adevărat o prioritate în diaspora românească.

"Proiectul asociației care este intitulat sugestiv “DOR DE CASĂ”, în spiritul cultivării limbii române și a dezvoltării copiilor prin programe educaționale artistice, a facilitat deschiderea în acest an școlar în Berlin, a porților cunoașterii limbii române, a tradițiilor și artelor românești, devenind astfel, un fundament al templului românității autentice, oriunde s-ar afla.

Asociația, grație membrilor săi, care au avut determinarea să realizeze acest obiectiv dorit, necesar și sustenabil, desfășoară numeroase proiecte culturale. Un alt proiect adresat românilor din Germania este „Intelectuali români în atelierul lui Brâncuși”.

Generațiile trecute au putut realiza ceea ce avem astăzi. Noi, românii, indiferent unde trăim acum, avem datoria să pregătim istoria românității prin educația copiilor noștri. Copiii sunt cei care vor face istoria!" precizează Florin Ivan, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni PNL București, într-un comunicat.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă