„Copiii mei sunt morți!” Momentul dramatic când tatăl realizează că toţi cei patru copii ai săi au murit în casa cuprinsă de flăcări

1 săptămână in urmă 12

De Monica Palade.
Publicat: 22.11.2021, 14:26.
Actualizat: 22.11.2021, 14:30

Tragedie uriaşă pentru o familie familie, care şi-a pierdut toţi cei patru copii într-un cumplit incendiu care le-a cuprins casa. Micuţii cu vârstele sub 10 ani nu au avut nicio şansă.

Galerie (9)

„Copiii mei sunt morți!” Momentul dramatic când tatăl realizează că toţi cei patru copii ai săi au murit în casa cuprinsă de flăcări

Twitter/GoFoundMe

Incendiul a izbucnit duminică dimineaţa, la ora 1, în Werribee, Melbourne, Australia. Vecinii spun că i-au auzit pe părinţi strigând disperaţi după ajutor, în timp ce casa era cuprinsă de flăcări. Mătușa celor patru copii care au murit a mărturisit că familia este „distrusă” de incidentul devastator.

Masira Osman, 10 ani, Nadar, 3 ani și surorile Isan, 6 ani și Ileen, un an, au murit cu toții, după ce casa lor a luat foc. Vecinii au declarat că s-au trezit și l-au auzit pe tatăl copiilor, Najm, țipând „salvați-mi copiii”, în timp ce serviciile de urgență se luptau pentru a opri incendiul.

Sora lui a spus că moartea nepoților „mi-a frânt inima”. „Sunt distrusă în acest moment. Nu știm ce s-a întâmplat“ , a declarat mătuşa pentru Herald Sun. „Suntem musulmani și credem în Dumnezeu. Știm că totul este scris. Dar acest lucru este prea greu de acceptat”.

O tragedie de neimaginat

Serviciile de urgență au fost chemate la incendiu de la proprietatea Mantello Drive, în sud-vestul orașului, duminică imediat după ora 1 dimineața. Najm Osman, 45 de ani, soția lui Khadjah, în vârstă de 38 de ani, și fiul Ibrahim, în vârstă de opt ani, au reușit să scape de incendiu și au fost transportați de urgență la spital cu răni care nu le-au pus viața în pericol.

Familia a emigrat din Sudan la începutul anilor 2000 și a devenit membrul important al comunității locale. Vecini devastați au descris scenele sfâșietoare în care părinții cerșeau ajutor. Iniţial, copiii au fost daţi dispăruţi, dar ulterior poliţia a confirmat că nu au mai putut fi salvaţi.

Vecina Geeta Deagan, care locuiește alături de șase ani, a spus că domnul Osman a bătut la ușa ei noaptea trecută, după ce casa lui a fost cuprinsă de flăcări. „A bătut la ușa noastră... [și i-a spus] soțului meu, „copiii mei sunt morți, copiii mei sunt morți”, a spus ea. Mama a început apoi să se împace cu tragedia care se desfășura.

„Ea a venit la mine și a spus: „Nu se vor întoarce... cei patru copii ai mei au murit, nu sunt o mamă bună, nu sunt o mamă bună”, a spus doamna Deagan. „Am îmbrățișat-o doar… nu putea să facă nimic”.

Localnicii au așezat duminică flori la gardul casei distruse. Un vecin a început să plângă amintindu-și că i-a văzut pe părinți în suferință în timp ce copiii lor mureau în incendiu.

Poliția Victoria a confirmat cele patru decese într-o conferință de presă. „Din păcate, copiii de 10, de trei, de șase și un an au fost găsiți decedați în incintă”, a declarat duminică detectivul sergent Ashley Ryan. Este un set groaznic de circumstanțe și un moment foarte dificil pentru membrii familiei, iar inimile noastre se îndreaptă către familie și către comunitate în această dimineață”.

Nu au putut face nimic pentru a-şi salva copiii

Tatăl a suferit răni grave, în timp ce mama este tratată pentru inhalare de fum. Băiatul a avut răni ușoare. Un pompier a fost de asemenea dus la spital pentru a fi evaluat pentru inhalare de fum, dar se pare că este bine.

Casa a fost complet distrusă de incendiu, eforturile de salvare fiind împiedicate după ce acoperișul s-a prăbușit în timpul incendiului. Imaginile de securitate de la o casă din apropiere îi arată pe vecini care se grăbesc în stradă să ajute, în timp ce fumul se ridica în aer.

Vecinii au spus că au existat întârzieri telefonice la serviciile de urgență și au așteptat 15 minute până să răspundă un operator. „Credeam că răsare soarele, atât de luminos era. Când m-am uitat mai bine, toată casa era în flăcări”, a declarat un vecin pentru 9News.

Aproximativ 30 de pompieri au fost chemați la domiciliu pentru a controla incendiul. Comandantul David Clancy a spus că locuința era deja complet în flăcări când echipele de urgență au sosit la fața locului.

„Pompierii au avut o sarcină destul de grea de a lupta cu focul... nu au putut să intre din cauza căldurii incendiului”, a spus el.

Clancy a mai spus că incendiul a fost lichidat în jurul orei 2 dimineața, dar pompierii tot nu au putut intra imediat în casă. „Este de departe una dintre cele mai mari tragedii pe care le-am văzut, este în special o circumstanță tragică cu patru copii atât de mici care au murit în incendiu”, a mai spus Clancy.

Four children aged one, three, six and 10 have died after a house fire on Mantello Drive in Werribee. Neighbours captured this footage https://t.co/Xy1CHA13mf pic.twitter.com/H6SfmuLkIO

— Remy Varga (@RemyVarga) November 21, 2021

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă