Copiii afganilor ajunși în Coreea de Sud, întâmpinați cu ursuleți de pluș

1 lună in urmă 18

Sute de afgani evacuați din țara controlată de talibani au ajuns în Coreea de Sud, iar copiii acestora au primit pe aeroportul din Seul jucării de pluș, transmite BBC.

Cu mai puțin de o săptămână de termenul limită pentru evacuarea din Afganistan, sute de afgani au ajuns în Coreea de Sud. Copiii afganilor au fost întâmpinați cu ursuleți de pluș la sosirea pe aeroportul aeroportul Incheon din Seul, potrivit jurnalistului Raphael Rashid.

Upon arriving safely in South Korea at Incheon Airport today, the kids from Afghanistan were handed teddy bears. pic.twitter.com/GqZ7F1fmhl

— Raphael Rashid (@koryodynasty) August 26, 2021

Afganii care sosesc în Coreea de Sud au primit vize de scurtă durată, fiind desemnați ”persoane cu merite speciale”. Potrivit analiștilor, din punct de vedere practic acest statut este aproximativ echivalent cel de refugiat.

În urma exploziilor puternice care au avut loc joi în apropiere de aeroportul din Kabul, unde mii de oameni așteaptă să fie evacuați din Afganistan, cel puțin 13 soldați americani și 60 de civili au murit.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă