Copii torturați cu electroșocuri de tatăl lor. Îi pedepsea pentru că făceau gălăgie

1 săptămână in urmă 25

Joi, 15 Septembrie 2022, ora 13:18

195 citiri

Patru copii din comuna prahoveană Râfov au fost terorizați de tatăl lor care îi pedepsea folosind electroșocuri. O vecină a anunțat Poliția după ce i-a auzit pe cei mici țipând.

Vasile Stănescu, tatăl celor patru copii în vârstă de 5, 6, 10 și 12 ani, a fost condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție.

Bărbatul a fost găsit vinovat pentru violență în familie, însă sentința dată de Judecătoria Ploiești nu este definitivă.

În plus, bărbatul va trebui să plătească copiilor săi despăgubiri morale în valoare de 20.000 de lei, câte 5000 de lei pentru fiecare victimă, scrie adevarul.ro.

Bărbatul a cumpărat din târg trei aparate electroșoc pe care le folosea frecvent pentru a-i disciplina pe copii, dar și pe mama acestora.

În primăvara acestui an o vecină a auzit țipete din casa familiei și a întrebat-o pe mama copiilor ce se întâmplă. Aceasta i-a mărturisit că este agresată atât ea, cât și cei mici cu un dispozitiv electroșoc.

Vecina a sunat la 112 și a chemat poliția.

Copiii au mărturisit în timpul audierilor că tatăl lor folosește aparatul pe picioarele lor, dar și pe mâini, uneori rămânând urme ale agresiunii.

Cei mici se refugiau în pat de frică și rămâneau acolo până ce tatăl se calma.

Mama copiilor era abuzată fizic constant, atât cu dispozitivele electroșoc, dar și cu biciul.

Vasile Stănescu a recunoscut în fața anchetatorilor că și-a cumpărat trei aparate electroșoc din târg, pentru autoapărare, după ce ar fi prins în curtea sa un străin care l-ar fi amenințat.

A mărturisit totuși că dispozitivele respective le folosea când copiii săi făceau gălăgie.

Bărbatul a fost arestat preventiv și trimis în judecată în mai 2022 pentru cinci acuzații de violență în familie.

Judecătorii au decis să fie confiscate dispozitiv cu aplicare electroşoc de 500 k Volt TW801Type de culoare neagră, prevăzut cu încărcător, un dispozitiv de aplicare electroşoc de 800 k Volt 928 TYPE de culoare neagră şi o lanterne de culoare neagră ZSH-1101 cu inserţie dispozitiv de aplicare electroşoc depuse la camera de corpuri delicte a Poliţiei Municipiului Ploieşti.

Citeste si:

Oligarhul care finanțează grupul de mercenari Wagner a fost filmat într-o colonie penală pentru a recruta ”noi soldați” VIDEO

Oligardul Yevgeny Prigozhin a fost filmat în curtea unei colonii penale (structură similară închisorii). Rusul este ”capul” grupării Wagner. ”Oligarhul Yevgeny Prigozhin, care...

Criminalul de la sala de forță din București, condamnat la 20 de ani după gratii. Motivul stupid care a dus la moartea unui tânăr de 19 ani

Vlăduț Laurențiu Voinea (21 de ani), autorul oribilei crime care s-a petrecut în ianuarie 2021 la o sală de forță din sectorul 3 al Capitalei, a fost condamnat la 20 de ani și 8 luni de...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă