Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID anunta cand vom putea renunta la masca

1 săptămână in urmă 1

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghita, afirma ca oamenii vor putea renunta la masca de protectie in momentul in care se va ajunge la un grad ridicat de imunziare colectiva si atunci cand oamenii de stiinta vor constata ca nu circula tulpini are virusului care sa nu fie acoperite de vaccin.

"In momentul in care vom ajunge la acel prag de imunizare colectiva si in momentul in care nu constatam emergenta unor tulpini care nu sunt acoperite de vaccin, cu siguranta la acel moment se poate renunta si la utilizarea mastilor de protectie, insa a vreau sa mentionez ca prin folosirea corecta a mastilor de protectie ne ferim de foarte multe alte infectii cu transmitere respiratorie si nu doar de infectia cu SARS-CoV-2", a explicat Valeriu Gheorghita intr-o emisiune, duminica seara, la Antena 3.

CITESTE SI: Valeriu Gheorghita, despre tulpina de SARS-CoV-2 din Africa de Sud: Nu anticipam ca va fi o tulpina care se va extinde rapid

Medicul a aratat ca datele centralizate atat in Romania, cat si din alte tari in care au demarat campanii de vaccinare, arata "o eficienta a vaccinului in viata de zi cu zi" in sensul in care s-a dovedit scaderea incidentei cazurilor de COVID-19.

El a precizat ca, la nivel national, s-a observat reducere a incidentei bolii la persoanele vaccinate in prima etapa, la cele din centrele sociale, iar datele centralizate de medicii de la Iasi care ingrijesc pacienti dializati releva o scadere cu 90% a incidentei cazurilor la aceasta categorie de bolnavi.

Citeste si:


FOTO La ce filme se uita cuplul Ceausescu si de unde obtinea casetele videoDrama familiei japonezei Naomi Osaka, castigatoarea de la Australian OpenPovestea americanului condamnat la inchisoare pe viata la varsta de 15 ani si eliberat dupa aproape 70 de ani de detentieScandal cu interlopi la Iasi. Clanul Corduneanu, bagat in spital de romanul care a condus mafia din TorinoVIDEO Imagini terifiante cu motorul avionului de pasageri, care arde in zbor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă