Conturile de Facebook ale unor persoane din fosta administrație din Afganistan sparte de hackeri! Ce metode au folosit infractorii cibernetici

2 săptămâni in urmă 27

Hackerii au vizat oameni politici din Afganistan Hackerii au vizat oameni politici din Afganistan

Compania Facebook a dezvăluit marţi că a interzis în august pe platforma sa un grup de piraţi cibernetici ce operau din Pakistan şi care au ţintit conturile unor utilizatori din Afganistan în timpul preluării puterii de către talibani, informează AFP.

MARŢI, 16 NOIEMBRIE 2021, 22:16

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Între aprilie şi august, grupul, cunoscut sub numele de SideCopy, a atacat în mod prioritar indivizi apropiaţi precedentului guvern afgan, din armată şi din poliţie.

Aceste anunturi au fost facute de catre de conducerea Meta.

Tehnica principală a piraţilor, cunoscută sub numele de ’’phishing” în engleză, constă în distribuirea de linkuri către site-uri rău-intenţionate ce găzduiau sofware-uri dăunătoare. 

Ei au creat profiluri false, în special de tinere femei, pentru a impresiona ţintele vizate şi a le determina să dea click pe link-urile suspecte.

Piraţii cibernetici au pus de asemenea în funcţiune false magazine de aplicaţii mobile şi au compromis site-uri legitime în scopul de a recupera codurile de acces la Facebook ale ţintelor lor.

Compania META nu a comunicat cifre cu privire la numărul de conturi potenţial afectate sau natura informaţiilor piratate.

Facebook a mai anunţat că a detectat recent trei grupuri de piraţi cibernetici activi din Siria care au legături cu guvernul de la Damasc. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă