Controverse privind testul pozitiv Covid al lui Djokovic: Premierul sârb îi cere explicații

1 săptămână in urmă 28

Prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic, afirmă că este datoria lui Novak Djokovic să explice toate nelămuririle privind testul pozitiv din 16 decembrie în baza căreia vrea să obțină o excepție pentru a participa la Australian Open deși nu este vaccinat, potrivit BBC.

Dezvăluirea avocaților sportivului a generat controverse după ce imagini de pe rețelele sociale au arătat că Djokovic a participat pe 17 decembrie, a doua zi după testul despre care afirmă că era pozitiv, la un eveniment alături de mulți copii.

Dacă Djokovic s-a prezentat la un eveniment public, știind că a avut un rezultat pozitiv, a comis o „încălcare clară” a regulilor autorităților sârbe, a declarat premierul Ana Brnabic pentru BBC. „Dacă ești pozitiv, trebuie să stai în izolare”, a subliniat oficialul.

„Nu știu când a obținut de fapt rezultatul, când a văzut rezultatul, așa că există o zonă gri… singurul răspuns la această întrebare poate fi oferit de Novak”, a spus premierul sârb.

Măsurile impuse de autoritățile sârbe impun o carantină de 14 zile în cazul persoanelor infectate cu coronavirus care poate fi stopată mai devreme printr-un alt test negativ.

Dacă se constatată că Djokovic a încălcat regulile de izolare ale Serbiei, Brnabic spune că va trebui să se consulte cu „autoritățile relevante și cu personalul medical care se ocupă de implementarea acestor reglementări” înainte de a lua o decizie.

Viza lui Djokovic a fost revocată la sosirea la Melbourne săptămâna trecută, înainte de a fi validată luni de către un judecător. Documentele prezentate în instanță au arătat că sportivul de 34 de ani a fost testat pozitiv pentru coronavirus pe 16 decembrie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă