Controlalele ministerului Mediului în zonele unde se aruncă deșeuri din construcții au demarat și în sectorul 5: Maşinile celor care aruncă deşeuri pe domeniul public vor fi confiscate

2 luni in urmă 1

Maşinile celor care aruncă deşeuri pe domeniul public vor fi confiscate, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5, transmis, miercuri, Agerpres.

„Pe teritoriul Sectorului 5 a fost demarată o acţiune de depistare şi sancţionare a celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti şi legislaţia de mediu în vigoare, inclusiv de confiscare a mijloacelor de transport, acţiune la care participă reprezentanţi ai Poliţiei Locale Sector 5 şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, precizează Primăria Sectorului 5.

Acţiunea dispusă de ministrul Mediului şi reglementată prin decizia Comisarului General din 19 mai 2020 privind aprobarea Instrucţiunilor de aplicare a sancţiunii contravenţionale complementare privind confiscarea bunurilor de către Garda Naţională de Mediu vizează întreaga suprafaţă a unităţii administrativ teritoriale a Bucureştiului, iar cu precădere sunt vizate zonele din Sectorul 5, unde există indicii temeinice că se depozitează deşeuri provenite din construcţii şi nu numai.

Activitatea se va desfăşura în continuare prin patrulări succesive cu/şi din autovehicule, sub directa coordonare a personalului de conducere a Poliţiei Locale Sector 5.

„Susţinem aceste acţiuni şi vă asigur că Primăria Sectorului 5, prin Poliţia Locală Sector 5, va face toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul şi sănătatea oamenilor. Cei care au făcut astfel de ilegalităţi trebuie să ştie că nu ne jucăm. Dacă vor mai comite asemenea fapte, vor fi sancţionaţi, iar maşinile vor fi confiscate. Trebuie să intrăm în normalitate, să fim civilizaţi şi să realizăm că mediul înconjurător şi aerul pe care îl respirăm influenţează starea noastră de sănătate”, a transmis primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă