Contre intre Gheorghita si Voiculescu pe tema dozelor irosite: "Nu putem sa le aruncam. Nu neg ca sunt persoane care sar randul"

1 lună in urmă 1

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, a raspuns acuzatiilor ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, spunand ca nu pot fi aruncate doze.

"Daca mi-ar ramane doze, daca as face orice tine de mine sa am lista de asteptare si persoanele nu ar veni, as vaccina. Nu putem sa aruncam doze doar pentru ca persoanele nu sunt pe liste", a declarat Valeriu Gheorghita.

El a explicat ca exista aproape zilnic situatii in care acestea nu se consuma complet, putand fi folosite la imunizare chiar si in urmatoarele cateva zile.

Medicul a spus de ce sunt vaccinate in etapa a doua a strategiei si persoanele tinere care nu au boli cronice, situatie pe care ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a catalogat-o ca fiind o stare de fapt pe care nu a putut-o schimba la preluarea mandatului.

"Este important sa-i protejam pe cei care sunt activi, pe cei care pot si raspandesc in mod real virusul, pentru ca ei se intorc acasa, in familie, unde au un bunic, parinti, persoane dragi cu boli cronice sau persoane vulnerabile. In conditii ideale, cred ca nu ar fi trebui sa existe nicio prioritizare, in conditii in care aveam un numar disponibil de doze care sa acopere tot necesarul", a spus Valeriu Gheorghita.

"Nu neg ca sunt persoane care sar randul"

Medicul a confirmat ca exista persoane care sar randul in ceea ce priveste prioritizarea la imunizare, insa impactul este minim.

"Nu neg ca se intampla acest lucru. Eu cred ca este minim, nu este semnificativ din punctul de vedere al impactului asupra numarului de doze de vaccin folosite", a completat Gheorghita.

Citeste si:

Ce s-a ales de verificarile din spitale anuntate pompos de Nelu Tataru, dupa incendiul de la Piatra Neamt. Tragediile se repetaRiscurile pe care ti le asumi cand plimbi un caine periculos fara botnita. Daune morale de 20.000 de lei in cazul unui metis de Rottweiler scapat din lesaCum au transportat soferi romani de TIR droguri de peste 10 milioane de euro in Marea Britanie. Cocaina si ketamina proveneau de la cartelul Sinaloa din MexicVor merge sau nu elevii la scoala din 8 februarie? Ce spun parintii, copiii si profesoriiCiteste si: Valeriu Gheorghita: Din 16 februarie nu estimam ca vom mai avea aceste sincope in activitatea de vaccinare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă