Contradicții privind pelerinajul de Sfântul Dumitru. Ludovic Orban: „Nu s-a luat o decizie”. Ce spune Patriarhia

4 luni in urmă 25


După ce Patriarhia Română a anunțat că pelerinajul de Sfântul Dimitrie din București va avea loc în perioada 25-27 octombrie, premierul Ludovic Orban susține că nu a fost luată nicio decizie, iar Patriarhia Română insistă că a discutat deja cu DSP, Jandarmeria, Prefectura și Primăria Capitalei.


"Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sfântul Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuției despre Sfântul Dumitru. V-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde ați tras concluzia? Verificați despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înțelegere până acum", a declarat premierul Ludovic Orban la Europa FM.


În replică, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat la Digi24: "Premierul cred că a dorit să transmită că decizia pentru organizarea unui eveniment public precum un pelerinaj, foarte restrâns de altfel, și în condiții extrem de severe, nu aparține Guvernului României".


E un demers pe care Patriarhia și Arhiepiscopia Bucureștiului l-au făcut la instituțiile care au responsabilitatea de a acorda aprobare pentru un astfel de eveniment: DSP, Jandarmeria București, Prefectura și Primăria București

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR:

Declarațiile au venit după ce ieri, 22 octombrie, Patriarhia Română a anunțat într-un comunicat că Pelerinajul de Sfântul „Dimitrie cel Nou” va avea loc în București, dar cu reguli stricte de protecție anti-COVID-19.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă