Contradicții în Guvern. Florin Cîțu l-a contrazis pe Claudiu Năsui pe tema pașaportului de vaccinare

1 lună in urmă 1

Premierul Florin Cîțu a declarat că Guvernul nu a mandatat niciun ministru pentru discuții bilaterale cu Grecia privind pașaportul de vaccinare și l-a contrazis, astfel, pe ministrul economiei, Claudiu Năsui, care susținuse că sunt discuții pe acest subiect.

Claudiu Năsui afirmase că ministerul economiei dorește să aibă acorduri bilaterale cu unele țări, printre care a nominalizat Grecia și Israel.

„Ceea ce ne dorim noi să facem, ca minister care reprezintă inclusiv în industria turistică, este să deschidem cât mai mult această industrie pentru toate țările, să accelerăm procesul acesta cât mai repede și să avem inclusiv acorduri bilaterale cu unele țări, probabil, ca să putem redeschide, mă refer aici la Grecia, la Israel, țări care și-au arătat intenția aceasta”, a declarat ministrul economiei, Claudiu Năsui, întrebat de jurnaliști referitor la pașaportul de vaccinare.

Florin Cîțu: Guvernul nu a dat mandat niciunui ministru pentru a discuta bilateral cu Grecia

Premierul Florin Cîţu a precizat, însă, că nu se pune în acest moment problema unei discuții pe tema unui paşaport de vaccinare, subliniind că Guvernul nu a dat mandat de discuții în acest sens niciunui membru al cabinetului său.

„Eu am spus opinia Guvernului, nu avem această discuție în acest moment. Este prematur. În momentul în care ai doar un început al campaniei de vaccinare, nu poți să vorbești despre un pașaport pentru vaccinare. Dacă vom avea toată populația vaccinată, atunci, da, bineînțeles, putem vorbi despre așa ceva”, a afirmat prim-ministrul Florin Cîțu.

Nu există un astfel de mandat, la nivel de Guvern, nu există niciun fel de mandat să discutăm bilateral cu Grecia pentru un pașaport de vaccinare. Guvernul nu a dat un astfel de mandat niciunui ministru.

Premierul Florin Cîțu:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă