Continuă vaccinarea din mașină. Românii se înghesuie la centrele drive-thru înainte de Paște - Câți oameni s-au vaccinat în prima zi

1 săptămână in urmă 40

Centrul drive-thru din Piața Constituției / INQUAM Centrul drive-thru din Piața Constituției / INQUAM

Continuă vaccinarea în primul centru drive-thru din Capitală, amenajat în piața Constituției. În prima zi, au fost imunizați peste 700 de oameni cu serul produs de Pfizer. Pe de altă parte, o analiză a Institutului de Sănătate Publică arată că peste 21.000 de persoane s-au infectat cu SarsCov2 după prima doză de ser, de la debutul campaniei de vaccinare. 

VINERI, 30 APRILIE 2021, 08:54

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Peste 700 de persoane au primit, joi, prima doză de ser împotriva Covid-19 la centrul drive-thru din Capitală, amplasat în Piaţa Constituţiei, potrivit platformei RoVaccinare. Autoritățile au subliniat că este un succes. 

Centrele de vaccinare de tip drive-thru ar putea fi deschise în toată țara, potrivit medicului militar, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid.

Centrele de tip drive-thru permit cu ușurință celor care se deplasează sau care au un program mai complex să se vaccineze", a afirmat șeful CNCAV.

Gheorghiță a reaminti că astfel de centre au fost prevăzute inițial abia pentru Etapa a 3 a campaniei de vaccinare din România.

Rolul lor este foarte important, spune medicul. "În sectoarele 3 și 6 se dorește (deschiderea unor centred e tip drive-thru - n.r.), de asemenea probabil că și în alte județe. La fel si în tara, în Galti, Constanța, Suceava (...)", a arătat Valeriu Gheorghiță.

El a subliniat că plaforma națională de avccinare rămâne, de asemenea, un instrument prin care cât mai multe persoane se pot vaccina, precizând însă că autoritățile iau în calcul obțiunea ca doritorii să se poată prezenta direct pentru as e imuniza, așa cum s-a întâmplat în cazul centrelor drive-thru din Deva, Cluj sau Arad.

 Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara. După două zile, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru din România, în Cluj, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă