Continuă scandalul după golul controversat marcat de Mbappe: "Cea mai proastă regulă din fotbal!"

1 săptămână in urmă 7

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Mbappe se afla în afara jocului în momentul în care Theo Hernandez i-a pasat, dar intervenția lui Eric Garcia, care a șters balonul în încercarea de a opri acțiunea, a anulat poziția de ofsaid a atacantului. Mbappe a marcat, Franța a câștigat Liga Națiunilor, dar tot mai mulți oameni se arată deranjați de acest lucru.

Continuă scandalul după golul controversat marcat de Mbappe: "Cea mai proastă regulă din fotbal!"

Aflat în prezent la Benfica, fundașul Jan Vertonghen (34 de ani) a criticat dur momentul după ce a ascultat explicațiile specialiștilor:

"Cea mai proastă regulă din fotbal! Vă rog să faceți ceva cu ea...", a scris Jan Vertonghen, pe Twitter.

VIDEO Golul lui Kylian Mbappe în Spania - Franța 1-2

Ce i-a spus arbitrul Anthony Taylor lui Eric Garcia, după golul controversat

Eric Garcia, fundașul de lângă care a plecat Kylian Mbappe, a dezvăluit ce i-a spus arbitrul Anthony Taylor după ce a validat golul:

"A fost ofsaid clar! Arbitrul mi-a spus că am încercat să joc mingea. Ce ar fi trebuit să fac? Să mă dau la o parte și să-l las să alerge? Se pare că ăsta este regulamentul", a declarat Eric Garcia.

Faza golului a stârnit o controversă uriașă, iar spaniolii revoltați sunt de părere că golul e chiar cea mai mare greșeală făcută după implementarea sistemului VAR (arbitraj cu asistență video).

Galerie Foto

Verdictul lui Ion Crăciunescu după golul lui Kylian Mbappe

La emisiunea 'Fotbal European' de la Digi Sport, fostul arbitru internațional Ion Crăciunescu a explicat această fază din punctul de vedere al regulamentului.

"Jucătorul se află în poziție de ofsaid în momentul în care pleacă mingea, se afla mai în față, în mod cert. Acum, pe parcurs, în momentul în care mingea se deplasează spre el (n.r. - Mbappe), un apărător (n.r. – Eric Garcia) încearcă să joace mingea prin alunecare. Apărătorul atinge mingea, care ajunge apoi la jucătorul care era în poziție de ofsaid.

Dacă apărătorul nu juca mingea, se considera că este ofsaid. Fundașul a vrut să joace mingea și a jucat-o defectuos, pentru că a atins-o. Dacă el n-o atingea, atunci golul era anulat pentru ofsaid. Și eu am dubii dacă a atins-o sau nu, dar asta văd doar cei de la VAR. Mă induce în eroare faptul că mingea nu-și schimbă traiectoria.

Ca să înțeleagă toată lumea și să nu mai fie confuzie, una este când vine mingea dintr-un adversar, alta este să vină mingea de la un adversar și eu să încerc să joc mingea, să o degajez, dar nu reușesc și o lovesc foarte puțin. Nu s-a semnalizat ofsaid la Mbappe pentru că devine ofsaid numai dacă ar obține un avantaj. El a obținut un avantaj numai după ce adversarul a jucat mingea.

Nu contează dacă fundașul atinge sau joacă mingea. Nu scrie nicăieri la regulament că trebuie să aibă fundașul mingea sub control pentru a nu fi ofsaid. A vrut să joace mingea, e clar, a fost greșeala lui. Nu se mai ia în calcul primul moment, când a plecat mingea. Asta e regula, n-ai ce să faci", a spus Ion Crăciunescu la emisiunea 'Fotbal European' de la Digi Sport.

Etichete: jan vertonghen , spania franta , kylian mbappe , var , gol mbappe , finala liga natiunilor
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă