Continuă disputa pe terenurile Romexpo. Fondul de investiții NEPI pledează pentru o licitație internațională, în loc de cedarea gratuită a spațiului către Camera de Comerț și Industrie

1 lună in urmă 2

Fondul de investiții NEPI afirmă că statul ar putea organiza o licitație internațională pentru dezvoltarea și revitalizarea zonei Romexpo, în loc să ofere terenurile cu titlu gratuit către Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), inițiativă care ar încălca legislația europeană privind ajutorul de stat, potrivit dezvoltatorului. Recent, Curtea Constituțională a decis că este constituțional proiectul de lege care permite transferul gratuit în proprietatea CCIR a 46 de hectare de teren de la Romexpo pentru demararea unui proiect imobiliar.

Fondul de investiții NEPI Rockcastle face însă apel la autoritățile române competente să reconsidere legea pentru modificarea și completarea legii Camerelor de comerț din România nr. 335/2007. „Ar deposeda românii de un bun extrem de valoros: prin această lege, un teren proprietate a statului, cu valoare de piață de sute de milioane de euro, ar fi oferit gratuit unei entități private, doar pe baza unor promisiuni, fără beneficii certe și fără vreo garanție pentru statul român privind obținerea acestora”, arată reprezentanții fondului de investiții.

„În primul rând, îmi pasă așa cum cred că îi pasă oricărui român, pentru că terenul este un bun al tuturor românilor. Este ca și cum fiecare cetățean român ar oferi cadou câteva zeci de euro unei grupări de dezvoltatori imobiliari, fără niciun fel de garanții, doar pentru un vis frumos desenat. În al doilea rând, îmi pasă în calitate de reprezentant al unui investitor privat, interesat ca România să rămână o țară în care se poate construi corect, fără ca unii să primească gratuit de la stat un teren uriaș în una din cele mai bune zone din București”, Alex Morar, CEO al NEPI Rockcastle.

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă