Continuă ancheta şi audierile, după incendiul de la „Matei Balș”. Astăzi se fac necropsiile cadavrelor

3 săptămâni in urmă 12


Ancheta la faţa locului şi audierile după incendiul de la Institutul Matei Balş din București continuă. Tot astăzi vor fi efectuate la INML necropsiile cadavrelor, după cum a anunţat procurorul care se ocupă de acest caz, Alexandru Anghel.


O echipă mixtă, formată din procurori, poliţişti criminalişti şi specialişti de la INSEMEX Petroşani, a reluat astăzi dimineață cercetările la faţa locului în cazul incendiului izbucnit ieri la un pavilion al Institutului "Matei Balş", unde erau trataţi pacienţi cu COVID-19, a scris Agerpres.


De asemenea, la Poliţia Capitalei vor fi audiate mai multe cadre medicale ale spitalului, printre care şi medicul Cătălin Apostolescu, cel care a fost de gardă în dimineața producerii incendiului.Cinci pacienţi au murit în urma incendiului care a izbucnit vineri dimineaţă la parterul Pavilionului 5 al Institutului Matei Balş din București.


Cinci persoane au fost audiate până acum în acest caz, a anunţat vineri seară Marian Mihoci, adjunctul Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, care a precizat că este vorba despre patru infirmiere şi un instalator, a scris și news.ro.


Procurorul Alexandru Anghel de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a declarat că izbucnirea focului pare să fi fost urmată de explozii ale unor tuburi de oxigen. "În cursul  zilei de mâine (n.red. - astăzi, 30 ianuarie) vor avea loc necropsiile", a precizat procurorul.


Anghel a menționat că au fost ridicate imaginile de pe camerele de supraveghere, care vor fi analizate, însă aceste camere nu există în saloane sau pe holurile spitalului Matei Balș.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă