Continuă ancheta în cazul bărbatului mort după intervenția brutala a poliției. Doi oameni ai legii riscă să fie arestați

4 săptămâni in urmă 13

Anchetă complexă în cazul polițiștilor piteșteni (foto arhivă) Anchetă complexă în cazul polițiștilor piteșteni (foto arhivă)

Corpul de control al Ministerului de Interne a fost Trimis la Argeș unde un bărbat a murit în timpul intervenției. Între timp sunt audiate soția victimei și mama acestuia. Cei doi polițiști reținuți în cazul bărbatului mort prin asfixie la Pitești află orele următoare dacă primesc mandat de arestare. Necropsia victimei arată că avea o alcoolemie de peste 2 la mie. 

LUNI, 19 APRILIE 2021, 08:55

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Doi poliţişti au fost reţinuţi, duminică, pentru intervenţia în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde avusese loc un incendiu, a anunţat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan. 

„S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Legea prevedea pedeapsa cu închisoare de 6 la 12 ani. Am avut în vedere toate probele administrate până la acest moment. Au fost analizate imaginile, declarațiile martorilor și raportul de necropsie. Cei doi au încercat să aducă variante, țin de exercitarea dreptului la apărare”, a declarat procurorul.

În cazul infracțiunii  de ucidere din culpă, sub care fuseseră investigați inițial polițiștii, pedeapsa maximă este de 5 ani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă