Consultantul în turism Răzvan Pascu, despre situația din Cancun: „Românii sunt printre naționalitățile cu cele mai multe infracțiuni în Mexic”

2 luni in urmă 1


"Se știe de ani de zile în industria de turism ca uneori li se interzice intrarea în Mexic unora dintre români", a scris consultantul în turism Răzvan Pascu, miercuri seară, pe Facebook, într-o postare în care și-a exprimat opinia în legătură cu situația celor 114 cetățeni români blocați în Mexic, pe aeroportul din Cancun.


"La fel ca la SUA, au dreptul sa iti interzica intrarea, iar faptul ca ai ajuns pana acolo nu iti garanteaza intrarea. S-a mai intamplat asta de multe ori, pana acum doar in aeroportul din Mexico City, si niciodata unui grup asa de mare, ci doar specific anumitor persoane. Niciodata nu au fost explicatii, iar asta este cel mai ciudat lucru care se intampla si pe care nimeni nu il intelege", scrie consultantul în turism.


Principalele probleme se pare ca sunt legate de imigratia ilegala in SUA, se pare ca sunt tot mai multi romani care intra in Mexic cu acest gand. De asemenea, romanii sunt printre nationalitatile cu cele mai multe infractiuni in Mexic, cele mai multe fiind legate de fraude cu bancomate sau cu carduri bancare si tentative de trecere ilegala a frontierei cu SUA.

Răzvan Pascu:

Răzvan Pascu a precizat că a fost ultima dată în Mexic, în decembrie 2020, cu peste 120 de turisti. ”Nu ne-a ținut pe niciunul mai mult de un minut la Control Pașapoarte. Am avut vouchere de cazare, extrase de cont, traseu turistic făcut de agenție…nicio problemă, nici acum și nici alte dăți”.


Critici la adresa MAE și a Ambasadei României în Mexic


Răzvan Pascu este de părere că ”situația nu are absolut nicio legatură cu pandemia, așa cum lasă să se înteleagă Ambasada României din Mexic”.


"Care ambasada este, in opinia mea, absolut degeaba. Cele mai cretine raspunsuri sunt trimise turistilor pe email de catre ambasada Romaniei din Mexic si de luni de zile singurul lucru pe care il scrie ambasada noastra de acolo atat in email-uri, cat si pe site-ul MAE, este ca nu ne recomanda sa calatorim in Mexic", mai spune Pascu.


Însă nu există absolut nicio restricție oficială de călătorie pentru români sau europeni, afirmă Răzvan Pascu. ”MAE face asta doar ca să se spele pe mâini și să fie acoperiți”, consideră el.


Înțeleg că ministrul Aurescu se implică în această situație, și mă bucur că o face. Poate în acest fel aflăm și noi de ce pentru unii pașaportul românesc este ca o piatră de moară. Barem dacă exista niște restricții pentru români, să le aflam și noi oficial, nu așa ca la loterie!

Răzvan Pascu, consultant de turism:

Potrivit lui Pascu, tot personalul ambasadei noastre din Mexic este "efectiv degeaba": "Am zeci de feedback-uri si mesaje de la turisti pe acest subiect. Ba mai mult i-au incurcat. Sunt mii de romani care au intrat in Mexic doar in ultimele luni si singurele informatii oferite de ambasada sunt laconice si uneori chiar gresite".


Răzvan Pascu acuză și agențiile de turism pentru că ”vând pentru a nu știu câta oară bilete de avion pentru aceiași pasageri care au mai fost expulzați de câteva ori din Mexic și își încearcă din nou șansele, cei mai mulți dintr-o anumită etnie”.


Consultantul mai spune că mexicanii trebuie sa vina cu niste explicatii de urgenta referitor la situația din Cancun, completând și că, "daca ambasada noastra de acolo si-ar fi facut treaba in ultimii ani, nu am fi ajuns aici".


https://www.facebook.com/pascurazvan/posts/4472993886063268

Ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o convorbire cu omologul său mexican, Marcelo Ebrard Casaubon, pentru soluţionarea situaţiei celor peste 100 de cetăţeni români sechestrați pe aeroportul din Cancun.


Ministrul relaţiilor externe al Statelor Unite Mexicane, Marcelo Ebrard Casaubon, a confirmat faptul că autorităţile din ţara sa sunt sesizate cu privire la situaţia românilor blocaţi pe Aeroportul Internaţional din Cancun şi a dat asigurări că se depun eforturi în scopul clarificării situaţiei, scrie Agerpres.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă