Consiliul Superior al Magistraturii: Statul de funcţii va fi suplimentat prin înfiinţarea unui număr de 165 de posturi de experţi jurişti, personal contractual

6 zile in urmă 35

Potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă aprobate miercuri de Guvern, statul de funcţii al Consiliului Superior al Magistraturii va fi suplimentat prin înfiinţarea unui număr de 165 de posturi de experţi jurişti, personal contractual

„Prin actul normativ sunt adoptate măsuri urgente care să permită continuarea activităţii personalului asistenţilor judecătorului, respectiv a celor 165 de experţi externi selectaţi în cadrul proiectului ‘Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanţe judecătoreşti’, implementat în prezent de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Experţii în implementare din proiect au fost încadraţi în baza unor contracte individuale de muncă pe perioadă determinată, raporturile de muncă ale acestora urmând să înceteze la data de 30 septembrie 2022”, informează Guvernul, prin intermediul unui comunicat.

În plus, prin acest act normativ se reglementează preluarea, începând cu data de 1 octombrie, a experţilor în implementare-asistenţi ai judecătorului în cadrul organigramei Consiliului Superior al Magistraturii.

Salariul lunar al acestei categorii de personal se stabileşte prin asimilare cu salariul de bază al funcţiei de grefier-şef cabinet, prevăzută la Anexa nr. V la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„În conformitate cu obiectivele stabilite prin Strategia de Dezvoltare a Sistemului Judiciar 2022 – 2025 şi Planul de acţiune aferent acesteia, este necesar a se asigura continuitatea activităţii personalului asistenţilor judecătorului, până la adoptarea statutului acestora în sensul asigurării sustenabilităţii proiectului ‘Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instanţe judecătoreşti, se mai arată în comunicat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă