Consiliul Naţional al Elevilor: Experţii în sănătate publică să emită recomandări în privinţa testării non-invazive din şcoli

1 săptămână in urmă 27


Consiliul Naţional al Elevilor solicită, într-un comunicat de presă, "reglementarea procedurii de testare în conformitate cu situaţia din teritoriu, nu după cum cred unii şi alţii că este la şcoală".


Autorităţile au întârziat nepermis de mult cu achiziţia şi livrarea testelor non-invazive, iar la acest moment procedura de administrare a acestora prezentată de Ministerul Sănătăţii prezintă lacune de aplicare, transmite Consiliul Naţional al Elevilor.


"Practic, observăm o tendinţă generală din partea profesorilor de a refuza să asiste sau să ajute la administrarea testelor de către elevi, iar personalul medical lipseşte în cea mai mare parte dintre unităţile de învăţământ. În acest caz, cine este responsabil de coordonarea procedurii la nivel şcolar?", se întreabă reprezentanţii elevilor.


Reacţia reprezentanţilor elevilor vine la o zi după ce ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că testarea rapidă antigen pentru elevi în școli „este inaplicabilă”. Potrivit acestuia, dacă e să se respecte instrucțiunile Ministerului Sănătății, măsura nu se poate implementa.


Solicităm ferm ca experţii în sănătate publică să emită o serie de recomandări cu privire la procesul de testare non-invazivă din şcoli, în aşa fel încât actul educaţional să nu fie în niciun fel afectat.

Consiliul Naţional al Elevilor:

"La acest moment, nu cunoaştem aproape nimic despre testarea din şcoli. Profesorii şi sindicatele din învăţământ protestează şi condamnă posibilitatea ca ei să ajute la administrarea testelor, părinţii e posibil să nu îşi dea acordul cu privire la testare, iar noi, elevii, ca de obicei, suntem prinşi la mijloc - între orgoliile unora şi incompetenţa altora", spune Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.


"Solicităm tratarea situaţiei cu celeritate şi reglementarea procedurii de testare în conformitate cu situaţia din teritoriu, nu după cum cred unii şi alţii că este la şcoală", a mai declarat Silviu Morcan.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă