Consiliul Național al Elevilor dezaprobă prelungirea vacanței de Paște și decalarea Evaluării Naționale

3 săptămâni in urmă 2

După ce ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că vacanța de primăvară va fi prelungită și că Evaluarea Națională va fi decalată, Consiliul Național al Elevilor (CNE) a precizat, într-un comunicat remis Libertatea, că nu este de acord cu aceste măsuri și acuză „lipsa acută de consultare”.

Rareș Voicu, președintele Consiliului Naţional al Elevilor, consideră, totodată, că propunerea Ministerului Educaţiei ca şcolile să rămână deschise şi după depăşirea pragului de incidenţă de 6 la mia de locuitori „denotă iresponsabilitate”.

„Consiliul Național al Elevilor dezaprobă propunerea Ministerului Educației și lipsa acută de consultare în luarea acestei decizii. Considerăm că menținerea școlilor deschise în format fizic atunci când rata incidenței depășește 6/mia de locuitori, denotă iresponsabilitate, având în vedere faptul că unitățile de învățământ nu au resursa umană necesară pentru administrarea regulată a testelor rapide antigen în rândul elevilor, pentru a garanta siguranța acestora”, se arată în comunicatul CNE remis Libertatea.

Solicităm ca, odată cu atingerea ratei de infectare 6/1000 locuitori, unitățile de învățământ să facă tranziția către cursurile online, până la scăderea ratei de infectare, indiferent dacă localitatea se află sau nu în mod formal în carantină. Excepție pot face simulările pentru examenele naționale, care se vor derula săptămâna viitoare pentru elevii claselor a VIII-a.

Comunicat Consiliul Național al Elevilor:

Totodată, Rareș Voicu a precizat că decalarea Evaluării Naționale și creșterea duratei vacanței de Paște vor duce „la apariția unei rupturi în procesul educațional și în ritmul de învățare al fiecărui elev, fapt ce va avea consecințe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naționale”.

Elevii au nevoie de responsabilitate din partea Ministerului Educatiei

Vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, a explicat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă, precizând că „am propus o serie de modificări în structura anului şcolar”.

Astfel, examenul de Bacalaureat urmează să aibă loc la datele planificate, însă Evaluarea naţională va avea loc între 5 şi 8 iulie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă